Lucian Boncu în fața instanței: ”Ce lider puteam să fiu dacă nu...

Lucian Boncu în fața instanței: ”Ce lider puteam să fiu dacă nu aveam nici măcar reducere la cocaină?”. Pe cine a deranjat prezența ofițerilor anti-drog în sala de judecată

1
DISTRIBUIȚI

Surpriză la termenul de judecată de astăzi, de la Tribunalul Timiș, în dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu – mai mulți inculpați au dorit să facă declarații suplimentare. Primul care a venit cu noi precizări a fost Stelian Bona care a declarat că ”iarba” găsită în apartamentul său ”era pentru consum propriu. Nu am vândut niciodată, nu am oferit niciodată altei persoane droguri”.

Lucian Boncu a cerut să fie din nou audiat, susținând că ”actul de sesizare este plin de inadvertențe. De așa zisa interlopeală a mea pot să spun că nu există nimic, nicio plângere, nicio persoană păgubită. Sunt doar niște văicăreli ale unui jurnalist care se crede victimă, dar pe care nici măcar nu l-a certat nimeni”. Avocatul liderului interlop, Mihai Pașca, s-a dus spre acesta și i-a șoptit ceva la ureche, dar Boncu și-a continuat discursul, afirmând că ”problema, consumul de cocaină, era de ordin medical. Nu era pentru instanță. Era o problemă de sănătate pentru că mi-am consumat banii, nu am făcut bani din cocaină. Tot ce e scris în actul de sesizare e ficțiune, care nu are nimic cu realitatea. Ce lider puteam să fiu dacă nu aveam nici măcar reducere la cocaină? Prețul era întreg.


Toți traficanții din dosar sunt făcuți martori – Cojocaru, Bunea Cătălin și furnizoril care a dat cea mai mare cantitate la tot orașul, care a fost în dosar, a fost scos și e de negăsit. Nu vreau să îi spun numele”.

Apărătorul lui Boncu s-a arătat nemulțumit de faptul că în sala de judecată erau prezenți și doi ofițeri anti-drog, cei care au instrumentat dosarul, care aveau pistoalele la vedere și unul dintre ei avea în mână o pereche de cătușe. Mihai Pașca a întrebat ce caută în sala de judecată aceștia, în condițiile în care sunt luptători din trupele speciale ale Jandarmeriei pentru menținerea ordinii și a invocat faptul că sunt condiții speciale având în vedere pandemia de COVIS 19, susținând că prezența polițiștilor ar crea o presiunea asupra inculpaților. Un alt apărător a susținut că și faptul că au pistoalele la vedere nu este în regulă. Instanța a spus că ședința este publică și a cerut doar ca să nu mai fie ținute cătușele la vedere și a întrebat ”dacă nu vreți să dezbrăcăm și jandarmii?”.

Audiat, Marius Oltean a declarat că drogurile le primea de la Paul Ștefan pentru a le vinde. ” Luam de la Paul și aveam trei, patru clienți. Îmi dădea drogurile și îi dădeam banii după ce vindeam. Luam cu 80 de euro gramul și vindeam cu 100 de euro. Luam între 80 și 100 de grame. Erau și  alte persoane care cumpărau de la Paul Ștefan și revindeau. Mi-a făcut cunoștință cu unii dintre clienții cărora le dădeam marfă. Am văzut că Paul Ștefan ținea în telefon o evidență cu persoanele împrumutate. Pe Dan Ștefan l-am vândut când i-a vândut cocaină lui Fănică Rusu, cântărețul. Eram în mașină, la patru cinci metri de el. Dan Ștefan mi-a spus de ce s-a văzut cu el. Am presupus că marfa era de la Paul Ștefan”. Apărătorul lui Paul Ștefan a cerut instanței să ceară structurii centrale a DIICOT să comunice dacă s-a materializat un denunț penal pe care acesta l-a făcut și dacă beneficiază de prevederile legii privind colaborarea. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 februarie.

1 COMENTARIU

  1. ”problema, consumul de cocaină, era de ordin medical. Nu era pentru instanță. Era o problemă de sănătate pentru că mi-am consumat banii, nu am făcut bani din cocaină.”

    Avea reteta de la medicul de familie probabil:))

    Interlopii lui peste, sifoane peste sifoane si mai nou speriate de pistoale si catuse.
    Pe drept ca nu ar trebui numiti interlopi, cel mult someri infractori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.