Alfred Simonis, atac la Nica: „Cei care fac declaraţii că nu ar...

Alfred Simonis, atac la Nica: „Cei care fac declaraţii că nu ar trebui carantină sunt nişte oameni iresponsabili, disperaţi după capital electoral”

2
DISTRIBUIȚI

Deşi au stat mai mult deoparte în disputa dintre preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, şi primarul Dominic Fritz, pe tema carantinării municipiului Timişoara, asta nu înseamnă că cei de la PSD nu au o poziţie. Alfred Simonis, deputat şi preşedinte al filialei judeţene, a subliniat la emisiunea PRESSALERT LIVE că cei care iau decizii în pandemie trebuie să fie specialiştii, iar politicenii care se opun unor decizii logice o fac doar pentru a-şi atrage un câştig electoral.

„PSD Timiş nu tace, consilierul nostru Sebastian Răducanu, dar şi alţi consilieri locali, au avut reacţii în ultimele zile, cu privire la această temă. Dacă vreţi să ştiţi de ce am tăcut eu sau de ce am crezut că nu trebuie să intervenim într-un război între cei doi, preşedintele CJT şi primarul municipiului Timişoara, motivul e unul foarte simplu. Acela că pe tragediile unor oameni, e o tragedie naţională până la urmă, o situaţie de criză, oamenii politici trebuie să facă mai puţină politică dacă nu chiar deloc. Sunt convins că niciun primar, niciun preşedinte de consiliu judeţean, niciun prim-ministru, nu doreşte să impună restricţii de dragul de a impune restricţii. Evident că specialiştii sunt cei care recomandă şi constată că e nevoie de impunerea unor restricţii. Prin urmare, oamenii politici nu au decât să asculte de specialişti şi să ia deciziile cele mai bune pentru sănătatea oamneilor, indiferent de costurile sau consecinţele din punct de vedere politic, electoral. Ce puteam să spun şi probabil că zilele următoare vom avea nişte poziţii politice, dar nu pe carantinare, ci pe atitudinea celor doi, Dominic Fritz şi Alin Nica”, a declarat Alfred Simonis la PRESSALERT LIVE.

Simonis l-a criticat în continuare pe Alin Nica, spunând că ceea ce a făcut e practic o regie: „Gândiţi-vă că in acel Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se află 38 de persoane, au fost patru voturi împotrivă, patru abţineri, ceea ce înseamnă că 30 de persoane au votat pentru carantinare.


Ştiţi câţi erau liberali din cei 30 şi ceva… sunt şefii instituţiilor de deconcentrate, mulţi dintre ei deja schimbaţi în ultimul an şi jumătate de când PNL se află la guvernare. Ce a făcut Alin Nica, i-a lăsat pe liberalii din subordinea dânsului, propuşi de dânsul în funcţii publice, să voteze pentru carantinare iar în spaţiul public dânsul a votat împotrivă şi a făcut un mare scandal pe carantinarea Timişoarei”.

„Zilnic, eu şi colegii mei, suntem asaltaţi de prieteni, de colegi, de oameni pe Facebook, care pur şi simplu, ne cunosc activitatea politică, spun că nu mai reuşesc să-şi interneze rudele în secţiile ATI, deşi ar avea nevoie de oxigenul acela din aparatele de la ATI”, a mai spus Simonis, în condiţiile în care în Timişoara paturile de Terapie Intensivă libere sunt în continuare inexistente.

„Nu a fost uşor pentru cei care au votat… dacă cifrele sunt reale. Am văzut în spaţiul public tot felul de controverse referitoare la gradul de infectate. Eu am vorbit cu Dr. Arafat şi l-am intrebat, exact aceeaşi întrebare: au fost perioade cu rata mai mare de infectare! Mi-a spus că e unul dintre elementele pe care se bazează decizia de carantinare… (mai) este gradul de ocupare a ATI-ului şi gravitatea virusului, tulpinei, la acel moment… E ultima soluţie pentru a încerca să nu ajungem în situaţia în care vom sta cu pacienţii la porţile spitalelor (…) Cei care fac declaraţii că nu ar trebui carantină, sunt nişte oameni iresponsabili, disperaţi după capital electoral. Indiferent cine spune e lucrul real”, a adăugat liderul PSD Timiş.

Întrebat despre faptul că premierul acuza comunicarea dintre autorităţi la Timişoara, Simonis a mai spus că: „De mult nu mai ascult de Cîţu… spune atât de multe prostii că nu mai pot să-l urmăresc… Unul este subordonatul dânsului, ar trebui să-i dea un telefon dânsului… să-i explice”.

2 COMENTARII

  1. Tu ești mai sluga decât dobra! Vreți sa ne închideți in casa în timp ce voi mâncati in parlament la preturi de cantina sociala! Doar un jeg ordinar. Nica măcar a facut ceva, tu si cu fritzi…inca nimica!

  2. ia spune atunci, sobolanule, DE CE ne trebuie carantina? si care sunt beneficiile? decizii luate in baza a ce? lasa ca atunci cand va trimitem pe voi astia carantinosii in lagare de tradatori, vom folosi aceleasi argumente scoase din fund, ca e la moda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.