Apple conduce clasamentul mondial al producătorilor de telefoane mobile pentru prima dată...

Apple conduce clasamentul mondial al producătorilor de telefoane mobile pentru prima dată din 2016

0
DISTRIBUIȚI

Producătorul american vinde aproape 80 de milioane de unități datorită noilor iPhone 5G din al patrulea trimestru al anului 2020. Samsung cade pe poziția a doua și Huawei pe a cincea, după Xioami și Oppo.

Saltul la 5G făcut de Apple odată cu lansarea iPhone 12 în octombrie anul trecut a dus compania Apple în fruntea clasamentul mondial al producătorilor de smartphone – uri producători pentru prima dată după cinci ani.

iPhone 11 oferte și idei

Potrivit companiei de consultanță Gartner, Apple a vândut aproape 80 de milioane de telefoane în ultimul trimestru al anului 2020 după lansarea noilor sale terminale, cu 15% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce i-a permis să depășească Samsung.

Un scenariu care nu se mai întâmplase din 2016. Compania sud-coreeană a vândut 62 de milioane între octombrie și decembrie, cu 12% mai puțin, din cauza încetinirii generale a vânzărilor de smartphone-uri datorită pandemiei și presiunii puternice din partea companiilor chineze precum Xiaomi, Oppo și Vivo, mai ales în gama medie de telefoane inteligente.

Huawei a suferit o scădere accentuată, cu 41% mai puține vânzări în al patrulea trimestru, până la 34,3 milioane de unități, potrivit sursei menționate anterior. Veto-ul SUA asupra companiei chineze, care o împiedică să utilizeze aplicațiile Google pe terminalele sale, a determinat-o să cadă pe poziția a cincea în clasament, în spatele Xiaomi și Oppo, cei doi producători chinezi menționați anterior. Aceste două companii au vândut 43,4 milioane, respectiv 34,3 milioane de telefoane mobile, în trimestrul analizat.

Descopera ofertele eMAG pentru iPhone 11

Este pentru prima dată din 2013, an în care se afla în spatele Blackberry și Sony, când Huawei nu apare în primii patru producători de telefoane mobile din lume.


Compania chineză, care și-a vândut marca de telefoane mobile low-end Honor în noiembrie anul trecut către un consorțiu format din peste 30 de companii și firme de investiții chineze, intenționează să producă cu 60% mai puține telefoane mobile în acest an decât în ​​2020, așa cum a avansat săptămâna trecută Nikkei.

Annette Zimmerman, analistul principal Apple de la Gartner, a declarat că creșterea companiei cu 15% a vânzărilor în al patrulea trimestru a arătat că firma din Cupertino a beneficiat de „un ciclu de reîmprospătare” cauzat de milioane de consumatori care se așteptaseră modelul de telefon deja echipat cu Tehnologia 5G.

 

Descoperă iPhone 11  (review-uri și specificații)

Analistul a adăugat, de asemenea, că acest impuls experimentat de Apple continuă în primul trimestru al acestui an, determinat de Anul Nou chinezesc și de o recuperare a vânzărilor pe piața globală.

Al patrulea trimestru al anului 2020 s-a încheiat cu vânzări totale de 384,6 milioane de smarpthone-uri, cu 5% mai puțin. Pentru întregul an, scăderea a fost de 12%, cu 1,35 miliarde de telefoane mobile vândute, datorită, potrivit lui Gartner, pandemiei și întreruperii lanțului global de aprovizionare. Vânzările Samsung în tot 2020 au scăzut cu 15%.

Chiar dacă Apple a mers foarte bine în ultimul trimestru din 2020 datorită lansării iPhone 12, cel mai vândut telefon din lume în 2020 a fost iPhone 11, care s-a vândut în 64,8 milioane de unități la nivel mondial.

iPhone 11 a fost urmat în topul vânzărilor de cel mai accesibil iPhone SE (2020) cu 24,2 milioane de unități și de iPhone 12, cu 23,3 milioane.

Așadar, cele mai vândute trei telefoane ale anului trecut au fost iPhone, un motiv în plus pentru care Apple a reușit să-și depășască rivalul istoric în topuri.

Cum s-a schimbat situația în comparație cu 2019?

Nu prea mult. Apple a condus în 2019 topul vânzărilor, cu iPhone XR, urmat de iPhone 11, care a rămas în mod clar în topul preferințelor. În acea perioadă, Samsung a dominat între telefoanele cu Android și Xiaomi s-a poziționat, de asemenea, bine, cu un telefon între primele zece cel mai bine vândute: Redmi Note 7.