Doi timişoreni sunt pe lista preliminară a stranierilor selecţionaţi pentru Campionatul European...

Doi timişoreni sunt pe lista preliminară a stranierilor selecţionaţi pentru Campionatul European U21

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Fotbalul timişorean nu se poate lăuda cu seniori la naţională, dar are mari şanse să aibă jucători la turneul final european Under 21. Marius Marin şi Vlad Dragomir au fost confirmaţi pe lista convocărilor preliminare dintre jucătorii care evoluează peste hotare. România urmează să joace în faza grupelor EURO U21, organizat de Ungaria şi Slovenia, la finele lui martie.

Ambii mijlocaşi timişoreni evoluează în Serie B, Marius Marin e o prezenţă constantă în tricoul celor de la Pisa, locul 9, formaţie cu şanse la play-off, în timp ce Vlad Dragomir s-a transferat recent la „lanterna” Virtus Entella. De asemenea, cei doi au făcut parte în mod obişnuit din lotul pregătit de Adrian Mutu în preliminarii.

În total au fost anunţaţi doar şapte „stranieri” pentru România U21 la acest turneu final.


Ceilalţi fiind Drăguşin (Juventus), Drăguş (Crotone), Louis Munteanu (Fiorentina), An. Raţiu (Villareal) şi Paşcanu (Ponferradina).

Aflată în Grupa A la turneul final, România îşi va disputa toate partidele din această fază pe Stadionul Új Bozsik, din Budapesta. Prima va fi pe 24 martie, cu Ţările de Jos, urmată de duelul cu Ungaria, trei zile mai târziu şi meciul cu Germania (30.03).

În ceea ce priveşte jucătorii selecţionabili de pe plan intern, oraşul de pe Bega îl va avea probabil la „datorie” în ţara vecină şi pe Denis Haruţ (FCSB), posibil şi Carlo Casap (Viitorul).

Continuă selecţiile

La începutul anului FRF a revăzut o serie de tineri cu potenţial din zonă care pot fi selecţionaţi la loturile naţionale. La următoarea „grupă”, U19, au fost chemaţi de la echipele timişorene Otto Hindrich (ASU Poli), Ionuţ Vasluian şi Cosmin Gladun (ambii Ripensia), cel din urmă fiind convocat ulterior chemărilor iniţial. Naţionala României de juniori mari va putea fi văzută în acţiune miercuri, 10 martie, de la ora 12.00, pe canalul YouTube FRF TV, contra reprezentativei similare a Serbiei, într-un meci amical programat pe noua arenă din Arad! Jucătorii selecţionaţi de la trupele timişorene din B se vor alătura lotului la Arad duminică seara după meciurile lor din acea zi (ASU Poli – Metaloglobus, respectiv Călăraşi – Ripensia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.