Liberalul Vârtosu, ales viceprimar în Giroc cu voturile PSD. În ce tun...

Liberalul Vârtosu, ales viceprimar în Giroc cu voturile PSD. În ce tun ”imobiliar”, cu un profit de peste un milion de euro în șase luni, a făcut afaceri cu fratele lui Simonis

5
DISTRIBUIȚI

Liberalii și pesediștii au votat, astăzi, împreună pentru ca noul viceprimar al comunei Giroc să fie Dan Vârtosu, cumnatul lui Puiu Minda Pascu, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din comuna ”lipită” de Timișoara și prieten cu liderul interlop Lucian Boncu. Votarea lui Vârtosu ca viceprimar vine la patru luni de la alegerile locale, perioadă în care s-au purtat numeroase negocieri de către primarul PSD din Giroc cu liberalii și cu USR, existând informații din tabăra social-democrată că nu îl vor vota pe cumnatul lui Minda, dar lucrurile au luat o altă turnură la sfârșitul săptămânii trecute.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că Dan Vârtosu și asociații săi au făcut un profit de peste un milion de euro, în doar cinci luni și jumătate, doar învârtind hârtii, cu ajutorul primarului din Giroc, pesedistul Ioan Toma, care a reușit să-l învingă la ultimele alegeri locale pe liberalul Vârtosu.

În iunie 2018, la intrarea în Giroc, dinspre Timișoara, pe partea stângă, părinții lui Dan Vârtosu și părinții cumnatei iordanianului Mueen Al Shawish, cunoscut ca ”Mimo”, asociatul lui Minda, ultimii reprezentați de iordanian la notar, cumpără cu 750.000 euro un hectar de teren intravilan.


Era o fâșie de teren între alte două loturi pe care se construiseră deja case înșiruite și blocuri. Conform legii, pentru construirea de blocuri de pe această parcelă de teren era nevoie de întocmirea unui plan urbanistic zonal aprobat de Consiliul Local Giroc, dar acest lucru însemna cel puțin nouă luni de întârziere, condiții suplimentare legate de rețele și infrastructură, pierderea unei părți din teren pentru zona verde obligatorie și multe alte bătăi de cap cu obținerea avizelor de la diverse autorități.

După ce o parcelă este vândută rapid cu autorizații de construire într-o singură zi de la depunerea cererii, deși nu există PUZ, seniorii familiilor Ștefan și Vârtosu decid alipirea a două parcele și în aceiași zi donează terenul copiilor – Florica Speranța și Dan Vârtosu. În 22 octombrie, cei doi noi proprietari dezmembrează cei 7.500 de metri pătrați din nou în două parcele de 1250 mp și 6.250 mp. În 7 noiembrie 2018, cumnata lui ”Mimo” depune la Primăria Giroc solicitarea pentru două autorizații de construire care-i sunt aprobate în mai puțin de opt ore, în aceiași zi fiind eliberate autorizațiile cu numerele 540 și 543. La scurt timp, în 4 decembrie, se realizează două tranzacții. Vârtosu și Speranța vând cu 300.000 euro 2.500 de metri pătrați de teren și ”se transmite beneficiul autorizației de construire 540”, firmei Global Reconssim SRL, reprezentată de Gerald Oscar Simonis, fratele liderului PSD Timiș, Alfred Simonis. Cea de a doua tranzacție este cu firma Blackbird Property SRL, prin împuternicit Jamal Ibrahim, căreia i se vând 3.750 metri pătrați și ”i se transmite parțial beneficiul A.C. cu nr. 543”, care permite ridicarea a trei blocuri, pentru 800.000 euro. Se mai ”rupe” o parcelă de teren pentru a se asigura accesul către blocurile construite de fratele liderului PSD care nu a acceptat ca și celălalt cumpărător să rămână ”la comun”. Vârtosu și colega de proprietate rămân cu ultima parcelă de peste o mie de metri pătrați.

 

5 COMENTARII

  1. Prostu asta de vartosu a fost prostu liceului.A fost coleg cu mine la liceul agricol si nu exista in toata scoala un prost mai mare.Vad ca s a ajuns sluga.Cat despre simions e clar ca e pe ilegale ca doar de aia fratesu e pe la bucuresti.Alfredo simions uita ca a luat bani bani imprumut si nu ia mai dat inapoi.Vai de tara noastra…

  2. Vartosu a candidat din partea Pnl, dar era pe mana cu primarul Toma. A facut blat cu Toma ca sa disipeze voturile opozitiei. Si nu cred ca Pnl Timis nu stia asta.

  3. Foarte interesant cum a avut „Bila” Simonis pe firma o cifra de afaceri de 1 milion euro in anul 2019 cu un singur angajat, adica cu el singur. Totusi face constructii nu origrame IT.
    Lorin tu crezi ca Bila e mai bun ca Vartosu? Cand l-ai auzit ultima data vorbind. Nu l-ai auzit pt ca fie nu vorbeste, fie nu intelegi ce spune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.