Trupa timișoreană Methadone Skies a lansat un nou single, care anunță apariția...

Trupa timișoreană Methadone Skies a lansat un nou single, care anunță apariția albumului cu numărul cinci

0
DISTRIBUIȚI

Trupa timișoreană Methadone Skies a lansat un single nou care anunță apariția celui de-al cincilea material discografic al formației de rock psihedelic. Cele patru discuri anterioar ale timișorenilor împărtășesc teritorii sonice aparținând de stoner rock, post-rock, doom metal și/sau rock progresiv. Trupa a facut un pas semnificativ înainte în evoluția sa prin „Different Layers of Fear” (lansat în 2019), dezvoltându-se din punct de vedere muzical. Albumul a primit printre cele mai bune recenzii de la critici și fani atât autohtoni cât și internaționali.

În acelasi an, formația a început lucrul la o nouă odisee muzicală, finisând-o la începutul acestui an. „Retrofuture Caveman” va fi lansat pe 7 mai și constituie o progresie naturală de la „Different Layers of Fear”, continuând să amestece în principal post-rock-ul cu doom metal. Acestor stiluri muzicale contrastante li se adaugă elemente de rock progresiv, stoner și rock psihedelic, alcătuind cea mai ambițioasă și matură colecție de piese de până acum.

Retrofuture Caveman a fost înregistrat în Timisoara la Consonance Studio de către Edmond Karban, Cristian Popescu și Andrei Jumugă (membrii DorDeDuh și Sunset in the 12th House), apoi mixat și masterizat de către James Plotkin.


Marius Muntean (membru The Thirteenth Sun și Black Water) a adăugat clape, iar grafica a fost realizată de către Mihai Mănescu (aka Obsidian Nibs). Albumul va fi disponibil în format digital, vinil gatefold, CD și casetă.

„Infected by Friendship” este primul single, lansat pe 15 martie, reprezentând partea mai melodică a albumului. Este una dintre cele mai directe și inălțătoare piese din catalogul formatiei. Videoclipul suprearealist al piesei a fost filmat și editat de către tobarul Flavius Retea și Alexandra Dragu.

Methadone Skies a detaliat: „De obicei alegem o piesă mai heavy ca prim single, dar de data aceasta am vrut sa încercăm ceva diferit. Ne place foarte mult cum s-a conturat ‘Infected by Friendship’, fiind mult mai liniștitoare decât multe alte piese din catalogul nostru. Titlul face aluzie la pandemie, dar am vrut să dam o întorsătură pozitivă ideei respective. Muzica a devenit mai importantă pentru oameni în această perioadă, asa că sperăm ca atât single-ul dar și albumul să reprezinte o escapadă sonică din rutina zilnică a ascultătorului”.

Piesele care se vor regăsi pe noul disc sunt „Retrofuture Caveman”, „Infected by Friendship”, „The Enabler”, „Western Luv ’67” și „When the Sleeper Awakens”. Membrii formației timișorene sunt Alexandru Wehry – chitară, Casian Stanciu – chitară, E-Bow, Mihai Guta – chitară bas și Flavius Retea – tobe, percuție, clape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.