Viceprimarul Cosmin Tabără: În maxim un an vom avea un inventar al...

Viceprimarul Cosmin Tabără: În maxim un an vom avea un inventar al terenurilor din patrimoniul Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal Cosmin Tabără a declarat joi seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că este preocupat de centrul istoric al Timișoarei, de inventarierea patrimoniului orașului și de cadastrare. În ceea ce privește inventarul bunurilor de patrimoniu deținute de municipalitate, Tabără spune că la clădiri situația nu stă deloc rău, însă mai e de muncă.

„Problema este la terenuri. Nu este o situație pe care să o rezolvăm de pe o zi pe alta, dar eu cred că în maxim un an de zile vom reuși să avem un inventar. Unul dintre consilierii mei, Ilie Sârbu, este preocupat de patrimoniu și împreună vom lucra la o strategie de inventariere totală.


Nu mă interesează doar numărul terenurilor, ci și să avem o fișă a acelui imobil. Mă interesează ce clădire este, care e stadiul de degradare a ei, câte nivele are, dacă e vilă, dacă e bloc”, a afirmat Cosmin Tabără.

Viceprimarul Timișoarei a mai spus că trebuie refăcute fișele de calcul în baza cărora se calculează tarifele de închiriere.

„Ușor, ușor, le vom aduce pe toate la rând, le vom reactualiza și acolo unde s-a încălcat legea vom face demersurile pentru intrarea în legalitate și, mai mult, dacă o să constatăm că s-a greșit oarecum cu intenție, să încercăm să atragem și răspunderea celor care au greșit pentru că de multe ori, aici este și o problemă a instituțiilor, de multe ori răspunde instituția și nu mai răspund persoanele. Nu caut greșeli sau nod în papură angajaților, dar fiecare trebuie să își facă lucrul”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.