10 aspecte care trebuie să le cunoști despre vopsirea părului

10 aspecte care trebuie să le cunoști despre vopsirea părului

0
DISTRIBUIȚI

Vopsirea părului este un pas foarte important. Astfel, acest moment necesită grijă absolută și atenție deosebită, pentru obținerea rezultatului dorit, fără a dăuna excesiv firelor. Popularul brand l’Oreal Paris oferă o gamă surprinzătoare de remedii pentru obținerea nuanțelor dorite.

Vopsele pot fi găsite în diverse texturi și moduri de aplicare, de asemenea permanente, semipermanente, cu amoniac sau fără. Iată câțiva pași simpli demni de urmat, pentru nu da greș:
1. Consultarea detaliată cu specialiștii în momentul alegerii vopselei
Deteriorarea firelor poate provoca obținerea unui rezultat nedorit. Studiază compoziția produsului colorant. Optează pentru un conținut de ingrediente emoliente, cum ar fi ulei de argan, măsline sau jojoba.
2. Subtilități de colorare a părului
Specialiștii susțin că fluctuațiile hormonale pot afecta rezultatul vopsirii. Astfel, evitați zilele critice din perioada lunii. Una dintre cauze este faptul că substanțele chimice ar putea acționa într-un mod negativ, provocând iritații sau roșeață puternică. De asemenea, este probabil ca pigmentul de culoare să fie rapid pierdut, din cauza că nu se menține pe păr.
3. Îndreptarea cu keratină nu trebuie efectuată odată cu vopsirea
Sunt necesare câteva săptămâni, pentru ca pigmentul să pătrundă adânc în structura părului.


Acest lucru se datorează faptului că keratina umple spațiile goale ale firului de păr, transformându-se într-un strat protector care nu permite trecerea vopselei.
4. Nu folosi o vopsea mai deschisă decât culoarea părului https://makeup.ro/brand/24165-353645/. În asemenea caz, riști să obții o diferență vizibilă între lungime și rădăcini. Optează pentru un ton exact sau un pic mai închis.

5. Părul gri este acoperit cu vopseaua pe bază de amoniac
Chiar dacă au multiple beneficii, compozițiile fără amoniac nu acoperă în profunzime firele și pot fi rapid eliminate în momentul șamponării părului.
6. Aplicarea corectă
Rezultatul final depinde mult de modalitatea de aplicarea a agentului de colorare. Pentru prima vopsire, este recomandată aplicarea de la rădăcini până la capete, pentru a nu obține tranziții nereușite de culori. De regulă, vopsirea începe din partea din spate a capului. Aici capul are cea mai scăzută temperatură, prin urmare, părul se vopseste mai încet.
7. Nu utiliza produse de styling înainte de vopsire
În caz contrar, materia colorantă nu va pătrunde în păr.
8. Păr murdar sau curat?
Remediile colorante trebuie aplicate pe părul murdar. Grăsimea naturală va proteja scalpul și firele de efectele negative ale oxidanților. Spumele sau cremele colorante trebuie aplicate pe părul curat, deoarece nu pătrund adânc în firul de păr, ci doar oferă pigment.
9. Nu clăti cu apă fierbinte
Apa fierbinte poate spăla o parte semnificativă din pigment. Apa caldă este cea mai potrivită Clătește vopseaua fără șampon până când părul nu mai este alunecos.
10. Subtilități de îngrijire
O nuanță uniformă și strălucitoare depinde nu numai de vopsire, ci și de îngrijirea ulterioară. După vopsirea părului, nu puteți aplica imediat măști de restaurare, deoarece acestea pot spăla chiar și cea mai rezistentă vopsea. Prin urmare, așteaptă cel puțin două săptămâni pentru a începe aceste proceduri de îngrijire. Singurele excepții sunt produsele create special pentru părul vopsit.