ASU Politehnica a depus documentaţia pentru obţinerea licenţei de Liga I. Clujul,...

ASU Politehnica a depus documentaţia pentru obţinerea licenţei de Liga I. Clujul, „rezervă” pentru meciurile de acasă

0
DISTRIBUIȚI
stadion dan paltinisanu
Foto: arhivă

ASU Politehnica se pregăteşte de primele dueluri din play-off oarecum din postura de outsider. Alb-violeţii se gândesc însă serios la posibilitatea promovării şi şi-au depus ieri dosarul pentru obţinerea licenţei de Liga I. Echipa susţinută de UPT şi Druckeria vrea să evolueze în elită tot pe bătrânul „Dan Păltinişanu”, dacă acesta nu se va dărâma prea curând. La dosar a fost trecută şi o variantă de rezervă interesantă – Clujul – nu însă arena modernă a Universităţii, ci stadionul celor de la CFR – „Dr. Constantin Rădulescu”.

În ultima vreme s-a tot discutat despre „ruşinea” ca Timişoara să aibă echipă în elită şi aceasta să-şi dispute meciurile departe de casă – acum în 1 aprilie, nu este o glumă, doar două puncte îi despar pe alb-violeţi în clasament de posibilitatea de a ajunge în Liga I. Dacă „Marele oval”, aflat într-o stare proastă, se va dărâma sau riscă să fie considerat în întregime un stadion nesigur, echipa pregătită de Dan Alexa va evolua acasă pe alte meleaguri, cel puţin o bună bucată de timp…

„Aseară am reuşit să încărcăm pe platforma Federaţiei Române de Fotbal toate documentele pentru licenţierea în prima ligă. Într-adevăr problema stadionului se va discuta in detaliu în momentul în care suntem promovaţi. Vă spun că avem deja şi acordul celor de la Cluj. Căci am pus prioritar «Dan Păltinişanu», dar totdeauna trebuie pus şi un stadion de rezervă.


Mulţumită celor de la CFR Cluj, am primit acordul lor, ca în anumite situaţii să putem disputa meciuri pe CFR (Stadionul «Dr. Constantin Rădulescu») şi am primit toată documentaţia necesară… Cred că au fost peste 600 de pagini scanate şi depuse pentru licenţiere. Dar, sperăm şi am convingerea că domnul preşedinte (CJT) Alin Nica va întreprinde toate cele necesare ca stadionul «Dan Păltinişanu» să fie în condiţii optime pentru a desfăşura meciurile în prima ligă…”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele lui ASU Poli.

În altă ordine de idei, conducătorul echipei susţinute şi financiar de suporteri a discutat despre soluţii colaterale. „M-am întâlnit acum vreo două săptămâni cu domnul viceprimar Cosmin Tabără şi într-adevăr discuţiile au început să se cristalizeze pe ideea lansată de mine, legată de două aspecte aparent contradictorii. Primul, să pornim de la convingerea că lucrurile nu funcţionează cum trebuie – vom putea juca pe «Dan Păltinişanu» cel puţin un an de zile. Cu alte cuvinte nu vor avansa cu dărâmarea lui şi construcţia unui alt stadion. Dar în acelaşi timp, Primăria să pornească incă din acest an construcţia Stadionului Municipal. Dl. Tabără mi-a explicat că a avut discuţii cu tot executivul Primăriei, avem convingerea că acest lucru se va realiza, pe studiul de fezabilitate deja existent să înceapă proiectul (prevăzut iniţial de tip «lego», în Calea Buziaşului), pe proiectul tehnic, astfel ca într-un an şi jumătate cel mult să fie construit un stadion municipal a cărui capacitate poate fi mai mică decât cea prognozată (de 15.000 de locuri) – poate fi de 8-10.000 de locuri, dar să fie odată stadionul făcut. În cazul celui mare (pe locaţia actualului “Dan Păltinişanu”), fiind finanţat de CNI, şi ştim ce se întâmplă la CNI, trebuie să pornim de la premisa că dacă se termină în actualul mandat al preşedintelui CJ Timiş, care depune toate eforturile şi diligenţele să se realizeze acest stadion, ar fi o mare performanţă”, a spus Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii Timişoara.

Tot legat de infrastructura sportivă, în data de 24.03 a.c. Universitatea Politehnica a obţinut autorizaţia de construcţie pentru “Extinderea şi modernizarea Bazei Sportive Nr. 1 a UPT – Stadionul “Ştiinţa”. Este vorba despre acea nouă clădire spectaculoasă care ar urma să conţină circa 3.000 de locuri, dar şi toate facilităţile necesare, construcţie care ar trebui să răsară pe terenul dinspre Facultatea de Construcţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.