Echipa de conducere a Prefecturii Timiș este completă. Ovidiu Drăgănescu a depus...

Echipa de conducere a Prefecturii Timiș este completă. Ovidiu Drăgănescu a depus astăzi jurământul în calitate de subprefect

2
DISTRIBUIȚI

După mai mulți ani, Ovidiu Virgil Drăgănescu a revenit la Prefectura Timiș, de această dată în funcția de subprefect, cu sprijinul PNL Timiș.

Drăgănescu a depus, joi, jurământul, în fața reprezentanților Guvernului România, ceremonia fiind realizată în sistem de videoconferință. Liberalul se va alătura astfel prefectului Zoltan Nemeth (USR Plus) și subprefectului Andrei Molnar (UDMR) în conducerea Prefecturii Timiș

Ovidiu Drăgănescu a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, apoi deputat al PNL Timiș în perioada 1996 – 2004, fiind ulterior prefect al județului. De asemenea, Drăgănescu este unul dintre fondatorii filialei Timiș a PNL, în 1990, şi a fost președinte al filialei, secretar general al PNL si membru în Biroul Politic central.

Precedentul său mandat la Prefectură nu a fost scutit de controverse, numele lui Ovidiu Drăgănescu fiind vehiculat atunci, printre altele, în legătură cu ratarea investiției Mercedes în județul Timiș. Pe atunci prefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu și Comisia județeană de fond funciar au fost complici la transferarea a sute de hectare de teren dintr-o parte în alta a județului, inventând o nouă procedură: retransferul.


Operaţiunea „terenuri pentru Mercedes” prin care sute de hectare din întreg judeţul Timiş au fost transferate în localitatea Sânandrei de lângă Timişoara printr-o serie de operaţiuni ilegale, a fost pusă la cale de omul de afaceri Nicolae Mann, care ulterior a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru fraudă.

Premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat după câţiva ani că Mercedes nu a venit în România pentru că „au intervenit diverși speculanți imobiliari, care au vrut să facă o afacere profitabilă, personală din această proiect, cu implicarea «discretă» a autorităților locale”. Câțiva ani mai târziu, producătorul german de automobile a deschis în Ungaria fabrica pe care intenționa inițial să o construiască în Timiș.

De asemenea, în aceeași perioadă (2009), ziarul „Cancan” a publicat o înregistrare în care Ovidiu Drăgănescu pare că îşi negocia menţinerea în funcţie pentru încă o lună, cu un pretins aghiotant al preşedintelui Băsescu, pentru 25.000 de euro. Drăgănescu s-a apărat atunci spunând că era oricum pregătit să plece din funcție, că îl cunoştea pe intermediar şi că nu s-a lăsat păcălit niciun moment. Mai mult, şi-ar fi dorit să facă la rândul lui un flagrant în care să-i prindă pe şantajişti.

2 COMENTARII

  1. Olteanul asta e ca raia. Nu mai scapi de el. Se agata de toate functiile posibile. Chiar nu avea partidul sau un individ mai potrivit sa instaleze pe acea functie? Asta si cand va avea 70 de ani tot dupa functii va fugi.

  2. Iara Drăgănescu. PNL ul ista chiar nu mai are tineri ptr promovare . Aceleași fete si aceleași mutre din epoca de piatra . Bacala si acuma Drăgănescu.
    Lo recompensat Nica ca a umblat cu el ca sa l puna primar la Dudești.
    Numa manevre
    Mis scarbit de oamenii istia care tot ei vor . Nu se mai satură de functii si altii tineri si cu valoare mai mare decat Drăgănescu sau Bacala nu mai ajung sa promoveze .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.