ASU Politehnica a început play-off-ul cu o remiză antrenantă la Călăraşi. Dan...

ASU Politehnica a început play-off-ul cu o remiză antrenantă la Călăraşi. Dan Alexa: „A fost un 0-0 frumos”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Cristian Roger

ASU Politehnica a început play-off-ul Ligii 2 cu un rezultat pozitiv. A fost 0-0 în fief-ul Dunării Călăraşi, la capătul unui joc dominat de gazde, dar în care alb-violeţii au avut mai multe oportunităţi importante de a înscrie, în special prin Petre Ivanovici. Echipa lui Cristian Pustai a încheiat meciul în inferioritate numerică, „vulcanicul” Vali Alexandru văzând al doilea avertisment.

La ora de „Champions League” aproape şi pe o vreme ploioasă, ASU Poli, lipsită de trei jucători sâmbătă seară (Mera – suspendat, Cioinac şi Pamfile – accidentaţi), a avut prima şansă importantă de gol prin Ivanovici, în minutul 5. „Capul” acestuia din centrarea lui D. Radu a ocolit însă stâlpul de la colţul lung al porţii lui Began, care a făcut un meci mare. Mai întâi goalkeeperul trecut şi pe la ACS Poli l-a blocat pe Axente (min. 7), dar, mai important s-a opus în repriza secundă la alte două situaţii unu la unu cu Petre Ivanovici. Până atunci gazdele au avut şi ele oportunităţi mari de a înscrie, pe fondul unei presiuni tot mai accentuate pe parcurs. Hindrich a fost însă şi el erou al zilei pentru alb-violeţi. A blocat reluarea din apropiere a lui V. Alexandru (35) şi s-a opus „liberei” expediate de Kanda (43).

În ciuda dominării, ASU Poli putea da lovitura în minutul 51, când Began a respins şutul lui Axente şi apoi a avut puterea să-l blocheze şi pe Ivanovici în doar câţiva metri.


Cea mai mare ocazie a gazdelor în partea secundă a fost cea din minutul 71, când Hindrich a respins şi şutul lui Cârstocea din doar 14 metri ai unui careu supraaglomerat. Minutul 88 putea aduce golul alb-violeţilor, dar centrarea lui Ivanovici a fost reluată de Manea în transversală. Un minut mai târziu căpitanul gazdelor a cerut penalty la simularea lui Puşcaş şi fost expediat de Szabolcs Kovacs la vestiare, el mai având deja un „galben”. Bud (90+2) şi iarăşi Ivanovici blocat de Began (90+4) puteau aduce victoria pentru echipa lor.

S-a încheiat însă nedecis şi diferenţa dintre cele două se păstrează după prima rundă a play-off-ului. Bănăţenii au urcat temporar pe 5, cu 33 de puncte. Pentru alb-violeţi urmează duelul din Bănie, cu FCU Craiova, programat sâmbăta viitoare, de la ora 14.00 (Digi).

Dunărea Călăraşi: Began – Sîrbu, Wiktorski, Ariel Lopez, Sălceanu –Cârstocea, Puşcaş, Ciucur (82, Djuric) – Alami (87, Bud), V. Alexandru (cpt.), Kanda. Pe bancă: Krell – Sava, Şandru, R. Crişan, An. Rus, Acolatse, C. Petre. Antrenor: Cristian Pustai.

ASU Politehnica: Hindrich – D. Radu (90+4, Jurj), Bocşan (78, Casado), Scutaru, S. Popovici – Codrea, Coadă – Munteanu (78, Manea), R. Rus (65, Ignea), Ivanovici – Axente (78, Plazonja). Pe bancă: Păduraru – Sofran, Radunovic, D. Andrei. Antrenor: Antonio Foale

„A fost un 0-0 frumos, cu foarte multe situaţii de a înscrie, atât ale Călăraşiului, cât şi ale noastre. Cred că noi am avut ocaziile mai mari. Am ratat situaţii de unu la unu cu portarul advers, şi-l felicit pe Began pentru că a făcut un meci bun, şi am avut şi acea bară pe finalul meciului. A fost un meci frumos, am avut atitudine, determinare, am fost foarte organizaţi, am întâlnit o echipă foarte bună, pe care o văd printre favorite la promovare. Au condiţii foarte bune, au un lot excepţional, dar îmi felicit echipa pentru ce au arătat azi şi am un regret pentru că am ratat în repriza a doua de trei ori singur cu portarul şi am avut acea bară. Puteam să pierdem la ultima fază, când a apărat foarte bine Otto, şi-l felicit şi pe portarul meu. Până una alta e un punct câştigat în deplasare pe terenul unei echipe foarte bune”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al lui ASU Poli. Tehnicianul şi-a ispăşit cu această ocazie a doua etapă de suspendare dintre cele trei dictate după eliminarea lui în partida cu Pandurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.