Explicația USR pentru menținerea consiliului de administrație de la Piețe SA, dominat...

Explicația USR pentru menținerea consiliului de administrație de la Piețe SA, dominat de PNL

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul de Administrație de la Piețe S.A. este dominat de liberali și nu se știe când i se va schimba componența. a afirmat consilierul local Rodica Militaru de la USR PLUS, marți seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Întrebată de ce primarul Dominic Fritz nu a convocat Adunarea Generală de la Piețe S.A. pentru a schimba Consiliul de Administrație, Rodica Militaru a răspuns că lucrurile se vor rezolva și că USR nu face trocuri politice.

„Acest consiliu de administrație se poate schimba, dar toate lucrurile se fac pe rând când ai niște baze, baza de a vota desființarea Consiliului de Administrație de la Piețe S.A.”, a precizat aceasta.

Consilierul local Radu Țoancă  a declarat, marți seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că pesediștii, care au doar trei aleși, vor vota în favoarea desființării Consiliului de Administrație de la Piețe S.A., dar că mingea este la USR PLUS și PNL.

„Noi (n.r.


– PSD) am spus că la Colterm și Piețe, societățile cu probleme, în care Ordonanța 109 îți dă dreptul să revoci fără doar și poate mandatele, stăm și așteptăm negocierile, este un grup interstelar cred între PNL și USR pe aceste subiecte, nu e la noi problema”, a spus Țoancă.

Întrebată ce lipsește pentru a se convoca Adunarea Generală de la Piețe S.A. Rodica Militaru a răspuns: „probabil că un rezultat concert al unor negocieri. N-am fost implicată în aceste negocieri ca să vă spun exact ce lipsește. Nu ne dorim să rămână în continuare în funcție oameni care au adus pagube. La Colterm am avut bază legală, dar ați văzut și că a fost un vot destul de strâns. În momentul în care s-a hotărât să se schimbe tot consiliul de administrație, voturile s-au întors și lucrurile s-au făcut fără știrea noastră pentru că tot consiliul de administrație de la Piețe este liberal și au votul. Trebuie o AGA ca să decidă. Nu am un răspuns când va fi. Consiliul de Administrație trebuie să plece. Dar dacă nu pleacă în condiții legale, cine va răspunde în judecată? Baza legală înseamnă inclusiv niște termene și metode de convocare. Am spus de la început că nu fac parte din acele negocieri”

Consilierul local Radu Țoancă (PSD) a declarat că nu își explică de ce primarul nu a convocat AGA, care a fost programată în urmă cu o lună și jumătate, dar a fost anulată din cauza negocierilor dintre USR PLUS și PNL.

Rodica Militaru a susținut că ”din tot acel consiliu de administrație dovedit că a furat din banul public este unul singur. Eu nu m-aș hazarda, acela nu mai este director”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.