Senatorul Nicu Fălcoi: „USR PLUS nu a venit în coaliție pe post...

Senatorul Nicu Fălcoi: „USR PLUS nu a venit în coaliție pe post de executant, a venit pe post de partener”

1
DISTRIBUIȚI

Dispută politică între reprezentanți ai USR PLUS, PSD și PNL, joi seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Invitat în studio, senatorul Nicu Fălcoi (USR PLUS) a declarat că nu se pune problema ca partidul din care face parte să plece de la guvernare. Fălcoi a precizat că premierul Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al useriștilor după ce l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Singura problemă pe care o avem acum este cu domnul Cîțu, care ne-a ignorat atunci când a luat decizia demiterii lui Vlad Voiculescu, nu a vorbit cu absolut nimeni din interiorul USR PLUS, nici cu Dan Barna, nici cu nimeni altcineva. Florin Cîțu și-a pierdut orice urmă de încredere în ochii noștri și nu mai are sprijinul nostru”, a declarat Fălcoi.

În replică, deputatul Alfred Simonis de la PSD, care a intervenit prin apel video, a spus că singura soluție este plecare de la guvernare a USR PLUS.

„Faptul că ne spuneți că USR PLUS este responsabil și nu se pune problema plecării, în acest moment în care dumneavoastră puneți condiția eliminării domnului Câțu din funcția de premier, evident că nu puteți pretinde că puteți continua în condițiile în care PNL a declarat că îl susține pe premierul Florin Câțu. Dacă mă întrebați pe mine, iresponsabili sunt toți, și unii și alții, pentru că pe de o parte ministrul Voiculescu a fost o catastrofă, a bubuit de incompetență, iar Florin Câțu trebuia să îl demită mai demult. Atitudinea USR PLUS mi se pare deplasată. Mi s-a părut flagrant că ieri miniștri USR PLUS au refuzat participarea la ședința de Guvern. Totuși, Guvernul României nu e tarlaua USR PLUS, participăm sau nu în funcție de cum ne convine. Astăzi a fost reprogramată ședința. Eu dacă eram premier îi demiteam pe toți miniștri USR PLUS. În momentul în care ai onoarea și responsabilitatea de a fi ministru, nu poți să decizi politic dacă participi sau nu. Îmi amintesc că domnul nostru coleg, parlamentar de Timiș și ministru al Transporturilor, domnul Drulă acum o săptămână îi făcea teroriști pe cei de la Metrorex că nu se duc la serviciu. Înțeleg prin rațiunea domnului Drulă că toți miniștri sunt teroriști pentru că au lipsit de la serviciu la o ședință de guvern extrem de importantă într-o perioadă critică pentru România”, a afirmat deputatul Alfred Simonis de la PSD.

Senatorul Nicu Fălcoi, în replică, a răspuns că niște miniștri nu sunt niște pioni într-un guvern.


„Colegii de la PNL au fost obișnuiți atunci când sunt într-o coaliție și au mai multe portofolii, ceilalți să fie niște executanți fără comentarii. Problema este că în această coaliție USR PLUS nu a venit pe post de executant, a venit pe post de partener și eu cred că așa ar trebui să ne trateze. Iar miniștri noștri fac ce cred ei că trebuie să facă într-un anumit moment”, a spus Fălcoi.

Alfred Simonis a mai precizat că „această mentalitate bolșevică precum că ai noștri trebuie apărați cu orice preț nu o pot agrea.”

„Noi luptăm pentru niște principii, suntem o coaliție care și-a luat un angajament. După cum spunea și Dacian Cioloș, nu e nicăieri scris în protocol că Florin Câțu poate peste noapte, când are el chef, să demită un ministru. Și pentru asta ne luptăm, pentru respectarea principiilor care au dus la crearea acestei coaliții, nu pentru o persoană”, a declarat senatorul Nicu Fălcoi.

Alfred Simonis a mai spus că atât Vlad Voiculescu cât și Florin Câțu ar fi trebuit să plece din funcții.

Deputatul Ben-Oni Ardelean de la PNL, care a intervenit joi seara telefonic în emisiunea PRESSALERT LIVE, a fost de părere că acum coaliția se sudează.

„Soluția este să găsească rapid, este funcția prin negociere a USR PLUS-ului, un ministru foarte competent, o somitate în domeniul medical și în același timp un om care să aibă capacitatea de a înțelege și a manageria. Domnul Voiculescu nu avea deloc această capacitate de manager. Deciziile haotice, bâlbele, a dat dovadă că nu înțelege ce se întâmplă. Din câte am înțeles, în ultimul an nu a lucrat nimic, pe modelul Fritz, adică nu știu din ce a trăit”, a spus Ardelean.

Deputatul liberal a spus că Vlad Voiculescu trebuia demis din funcția de ministru al Sănătății pentru că a refuzat incinerarea morților de covid, a cerut legalizarea folosirii în România a unui drog pentru bolnavi și „a luat Catedrala din Timișoara, a folosit-o fără cruci, o imagine stilizată, iar după scandalul declanșat în trei ore a schimbat această imagine”. Acesta a mai spus că cireașa de pe tort a fost incidentul de la Spitalul Foișor.

Deputatul Alfred Simonis i-a reamintit că în urmă cu două luni, la moțiunea de cenzură, Ardelean a votat împotriva demiterii lui Voiculescu.

1 COMENTARIU

  1. Fal coi are tupeu maxim,sa ne spuna olteanul unde s a nascut?
    fal coi s a pensionat la 42 de ani,incaseaza pensia si indemnizatie de la parlament in jur de 20 mii lei.
    Daaa usr ,fara penali in functii publice si fara pensii speciale hahaha,ce i ati pacalit pe votanti,ahh am uitat si fara membri de partid comunist in parlament,cum a fost fal.coi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.