Simonis despre relația dintre PNL și USR PLUS în Timiș: „Alin Nica...

Simonis despre relația dintre PNL și USR PLUS în Timiș: „Alin Nica îl domină fără probleme pe Dominic Fritz, ba chiar pot spune că îl bagatelizează”

0
DISTRIBUIȚI

Lider de filială pentru un partid aflat acum în opoziție atât la nivel central, cât și la nivel local, Alfred Simonis a spus în emisiunea PRESSALERT LIVE că avea așteptări mai mari de la noul primar al Timișoarei.

„Am mai spus-o, nu l-am votat pe Dominic Fritz, nu l-am crezut, n-am crezut că acel produs comercial foarte bine ambalat poate face performanță. Însă pot să recunosc că, fiind tânăr și poate naiv, după ce a câștigat alegerile, am sperat că această tinerețe, acest spirit inovator pe care îl transmitea dânsul și echipa dânsului, va duce la ceva bun. Am sperat că va avea o abordare comprehensivă a atribuțiilor primarului, a situației generale din Timișoara, nu cea mai bună posibilă. Cred că Alin Nica, mult mai experimentat decât Dominic Fritz, chiar primar de comună mică și nedezvoltată, dar vândută foarte frumos, apropo de produse frumos ambalate, îl domină fără probleme, ba chiar pot spune că îl bagatelizează. Atât Alin Nica, cât și funcționarii din primărie, nu-l mai ia nimeni în serios, ăsta e adevărul. Această aură de cavaler pe cal alb a dispărut, iar în acest moment Dominic Fritz îmi pare a fi în corzi, cu un Alin Nica care îl domină și pe dânsul, și coaliția la nivelul județului”, este de părere președintele PSD Timiș.

Legat de faptul că noul edil-șef și-a delegat multe dintre atribuții viceprimarilor sau administratorului public, Simonis a spus că „Dominic Fritz a candidat și a câștigat pentru ca alții să fie primari ai orașului Timișoara.


Nimeni n-a votat cu Fritz a city-managerul bucureștean, numit ilegal după părerea mea, să conducă. Fostul primar a organizat măcar un simulacru de concurs, a câștigat Kristof, dar măcar a fost un simulacru de concurs. Din câte știu eu, noul Cod Administrativ spune că city-managerul nu poate fi numit de primar, așa cum s-a întâmplat în acest caz”.

Social-democratul consideră că lipsa de experiență a formațiunii mai tinere îi costă mult pe aceștia. „Până la urmă Dominic Fritz a câștigat alegerile pentru a da afară tot ce ținea de Robu din primărie. Avem 45 de directori de pe vremea lui Nicolae Robu, membri PNL, și nu mă refer la cei care erau în primărie ca specialiști, vorbesc doar de membrii PNL. Și în multe dintre aceste instituții avem o corupție endemică, și asta o spun rapoartele Curții de Conturi, o spun și anchetele jurnalistice, nu este doar părerea mea. Dacă cei din USR PLUS au câștigat alegerile și au făcut o alianță politică cu cineva, nu poți să fii atât de slab negociator încât în cadrul acestei alianțe, unde tu ai aproape 50%, iar ceilalți au 30%, 13 la 9 consilieri, exclusiv toți directorii să fie la PNL. Măcar să văd că încearcă acolo unde se poate, îi bagă în comisii de disciplină, revocă CA-urile pe unde se pot revoca. Sunt slavă domnului motive pe la toate instituțiile. Nu de asta au câștigat alegerile, ca să ne spună că trebuie să rămână toți liberalii pe care îi criticau înainte, doar pentru că au făcut alianță cu PNL. Pâi să-l pună pe Robu înapoi primar, că măcar exita chimie între ei și nu se certau atâta”, a spus, ironic, Alfred Simonis.

Liderul de grup al deputaților PSD, aflat la cel de-al doilea mandat în Parlament, a mărturisit că a apreciat ideea inițială de la care a pornit USR. „Cei de la USR au forțat cumva partidele tradiționale din România să se schimbe, iar mie mi-a plăcut asta. Iar ca tânăr parlamentar aflat atunci la primul mandat asta poate m-a ajutat, pe mine și pe alții ca mine, partidele au înțeles că trebuie să investească în tineri. Însă este dramatic cât de repede au învățat cei de la USR PLUS, în doar șase luni de putere, aceste metehne comunistoide, au ajuns să se comporte mai rău decât cum se comportau cei care conduceau partidele tradiționale până acum câțiva ani de zile, politicieni cu care nu voiam să mă asociez. Asta e drama, pentru că cetățenii își pun speranța în niște oameni care n-au făcut altceva decât să eșueze pe linie”, a mai spus Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.