Timișoreanul Decebal Dașcău, nominalizat la un premiu de excelență în Canada, pentru...

Timișoreanul Decebal Dașcău, nominalizat la un premiu de excelență în Canada, pentru un documentar despre Wuhan

0
DISTRIBUIȚI

Regizorul Decebal Dașcău este printre finaliștii premiului de jurnalism de excelență RTDNA Canada pentru documentarul „CTV W5 – Inside Wuhan: Life at Ground Zero of the Coronavirus Outbreak”.

Stabilit de mulți ani în Canada, Decebal Dașcău este editorul acestui documentar canadian, filmat „undercover“.

 

Decebal Dașcău este „regizor, director de imagine și editor“ la Ballinran Production, începând din 2007.


Înainte de a se stabili peste Ocean, Decebal Dașcău a fost director de imagine în perioada 1989 – 1996 la TVT ’89 Timișoara. Printre realizările sale de dincolo de ocean se numără și documentarul „Death or Canada”, care a fost difuzat de History Channel Canada și RTE One Irlanda.

Cu câțiva ani în urmă, Decebal Dașcău a colaborat alături de un alt timișorean stabilit în Canada, Saşi (Micahel) Vuşcan, la realizarea peliculei „Mostly Sunny”, realizată de regizorul Dilip Mehta, un documentar fascinant despre vedeta de filme pentru aduţi Sunny Leone, devenita Bolywood Star in India. „Mostly Sunny” a fost selectat în gala TIFF 2016, Toronto International Film Festival, un important festival de film din America de Nord.

Documentarul canadian despre Wuhan care concurează la categoria Excellence in Innovation îi mai are ca și colaboratori pe Michael Vușcan (sound designer) și Aurel Scorobete (animație). Câștigătorii premiilor vor fi anunțați în data de 3 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.