Programe autorizate de calificare, inițiere și specializare ale angajaților, oferite gratuit de...

Programe autorizate de calificare, inițiere și specializare ale angajaților, oferite gratuit de CCIAT. Ce specializări sunt disponibile și cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

În calitate de lider al proiectului „Resurse umane competitive pentru adaptarea la SNCDI în Regiunea Vest”, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș demarează înscrierile la o nouă serie de programe autorizate de calificare, inițiere și specializare ale angajaților, adaptate la dinamica sectoarelor economice din care fac parte și menite să ofere acestora posibilitatea de a-și îmbunătăți competențele profesionale. Pot participa la cursuri doar angajați cu contract individual de muncă (normă întreagă sau timp parțial) dintr-un IMM din Regiunea Vest, fără funcție de conducere în cadrul companiei și cu reședința în unul din cele patru județe ale Regiunii Vest: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara sau Timiș.

„Responsabil de mediu” este un curs de inițiere care, în 40 de ore, tratează getionarea cerințelor legate de mediu, elaborarea programului de management de mediu, elaborarea programului de monitorizare a factorilor de mediu, monitorizarea factorilor de mediu, realizarea auditului intern, elaborarea programului de audit intern, supravegherea activității pentru prevenirea efectelor provocate de situațiile de urgență, raportarea activității de mediu, elaborarea documentației sistemului de management de mediu.

Un al doilea curs autorizat este cel de „Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene”, cu durata de 40 de ore, care acoperă întreaga tematică necesară accesării și obținerii surselor de finanțare, indiferent de tipul de program: programe de finanțare prin care se pot obține bani europeni nerambursabili pentru nevoile de dezvoltare ale firmei sau instituției, etapele pentru obținerea acesteia, modul de completare a unei cereri de finanțare, accesarea și utilizarea corectă a fondurilor europene, implicațiile din partea firmei pentru gestionarea unui proiect finanțat din fonduri structurale, nereguli și fraude în realizarea și derularea proiectelor care beneficiază de cofinanțare europeană.

Al treilea curs, pentru care sunt prevăzute 120 de ore, este cel de „Contabil”, iar tematica acestuia cuprinde noțiuni introductive, întocmirea, corectarea, arhivarea și reconstituirea documentelor primare, inventarierea patrimoniului, contul, înregistrarea operațiunilor economico-financiare, întocmirea balanței de verificare și a situațiilor financiare, monografie contabilă.


 Partea practică pentru întocmirea documentelor primare, înregistrarea în contabilitate a operațiunilor economico-fiannciare și obținerea balanței de verificare se fac utilizând aplicațiile informatice.

Persoanele care ocupă poziții de management, sunt angajate în departamentele de resurse umane sau cele care își gestioneză propriile afaceri nu pot participa la cursuri. Acestea se desfășoară la sediul CCIAT din Piața Victoriei și/sau la Centrul Regional de Afaceri de pe bdul Eroilor de la Tisa, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, axa prioritară „Locuri de muncă pentru toți”, și are ca obiectiv facilitarea accesului angajaților la programe de formare profesională  destinate îmbunătățirii statutului profesional și condițiilor de la locul de muncă, audcându-și astfel contribuția la creșterea productivității muncii.

Cursurile sunt gratuite, iar înscrierile se pot face la adresa lbarbu@cciat.ro iar informații suplimentare se pot obține la aceeași adresă sau la numărul de telefon 0722.361.663.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.