Alin Nica, după acuzele lansate de Dominic Fritz în situația Colterm: „Lipsa...

Alin Nica, după acuzele lansate de Dominic Fritz în situația Colterm: „Lipsa de profesionalism este accentuată de faptul că primarul refuză orice răspundere, arătându-se complet depășit de situație”

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei a reacționat printr-un lung mesaj la amenda primită astăzi de Colterm SA, printre altele acuzându-l pe președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, de faptul că a subminat acțiunile de salvare a societății de termoficare.

Acesta a răpuns tot printr-un mesaj în care îl acuză pe noul primar al Timișoarei că este depășit de situație, invitându-l chiar să facă un pas în spate și „să îi lase pe alții care înțeleg ce înseamnă administrația publică”.

„Timișorenii, spitalele și școlile din Timișoara riscă să rămână fără apă caldă și căldură deoarece conducerea Primăriei Timișoara este incapabilă să administreze situația de la Colterm. Lipsa de profesionalism este accentuată de faptul că primarul Dominic Fritz refuză orice răspundere, arătându-se complet depășit de situație. Am observat că actualul primar al Timișoarei a devenit un maestru al neasumării și, de câte ori are ocazia, își deleagă toate atribuțiile. Din păcate pentru el și din păcate pentru timișoreni, Coltermul nu poate fi delegat. Când a candidat, Dominic Fritz a știut de Colterm, ba chiar a declarat că va rezolva problema. Când a pus directorul cu istoric penal a cărui primă acțiune a fost să-și comande limuzină de serviciu, Dominic Fritz a știut de Colterm.


Când și-a impus oamenii din anturajul de partid în Consiliul de Administrație, Dominic Fritz a știut de Colterm. În afara aplicării tehnicii struțului de fiecare dată când a fost vorba de soluții concrete, ce a făcut Dominic Fritz pentru prevenirea dezastrului de la Colterm? Fără să aibă o explicație logică, astăzi dă vina pe fostul primar, pe Guvern, pe mine, pe oricine”, a scris șeful CJT într-un mesaj pe pagina sa de Facebook

„Vă spun sincer că m-a speriat comunicatul lui de presă în care afirma că a purtat «cu discreție» discuții despre alocarea de fonduri printr-o hotărâre de Guvern. Nu știu în care parte a Germaniei a crescut Dominic Fritz, dar îi aduc la cunoștință că, noi, aici în România, încercăm să scăpăm de meteahna alocării de fonduri «cu discreție». Banii publici se acordă transparent și justificat. Banii de la Guvern nu sunt meniți să acopere managementul defectuos. Am semnat referatul pentru alocarea banilor către Timișoara și am susținut demersul cu condiția ca respectivii bani să fie cheltuiți CORECT și EFICIENT. Ce ar trebui să ne spună Dominic Fritz este cum a reușit să piardă alocarea de la Guvern deși a fost susținută public de către mine și agreată la nivel de Guvern. Oare atât de grave sunt problemele de management la nivelul Primăriei Timișoara încât acei bani nu au mai putut fi alocați?”, mai spune mesajul lui Alin Nica.

„Situația este foarte gravă și toată lumea, de la Timișoara la București, s-a saturat de lamentările și neputința actualului primar. Îi solicit public lui Dominic Fritz să prezinte soluțiile pentru Colterm și să aducă în dezbatere publică planul de redresare al companiei astfel încât, în toamnă, să nu fim nevoiți să reinventăm apa caldă la Timișoara. Sau, dacă nu este capabil să gestioneze situația, îl invit să facă un pas în spate și să îi lase pe alții care înțeleg ce înseamnă administrația publică”, a încheiat președintele CJ Timiș.

Vă reamintim că USR PLUS și PNL fac parte dintr-o alianță atât la nivel național, cât și la nivel local.

4 COMENTARII

  1. pee seee deee e de vina! atat poate „fruncea”, sa tot dea vina ba pe „vinituri”, ba pe administratia centrala, pe oricine numa nu s ar uita in oglinda sa vada ce au ales: ciuhandu, robu, fritz. cati din „fruncea” stiu cum si a luat-o robu cu „banii timisorenilor sa ramana in timisoara” si s a trezit cu 100 la suta din impozit lasat sa ramana in timisoara dar si cu toate cheltuielile de asistenta sociala? aaa, timisoara de fapt lua bani de la „mitici”, nu dadea? aaa, nu stie timisoreanu d astea, el e doar victima altora, el e deosebit, el e miezu. Si acu vorbeste fritz discret cu aia de la centru sa dea niste bani la astia de tin in spate Romania 😀 Ei, daca a iesit ce a ales timisoreanu deosebit, sa suporte! sau sa dea vina pe cineva, vinituri, mitici, pee see dee, extraterestrii, E greu sa te uiti la ce a realizat un candidat in viata, e mai usor sa votezi asa, cu arogante de „banatan”, sau sa stai acasa, ca ai prea multa treaba si n ai cu cine vota.

  2. Pai si nu mai bine te intorci tu in Oltenia ta unde e cald si bine? Are rost sa iti pierzi vremea cu timisorenii astia. Ca voi viiturile ati facut praf orasul asta!

    • Nooo, prefer sa fiu sef aici mai vreo catziva ani sa mai fac ceva bani, apoi m oi intoarce in Muntenia mea.Intre timp, ma tot uit dupa banatenii minunati carora le strica treaba veniturile, as angaja catziva, da’ cred ca aia valabili or plecat de mult, ca foarte greu gasesti unu bun si la altceva decat sa se bata cu caramida in piept. mai gasesti, dar putini rau; in rest, lucrii cu olteni, is mai iuti, mai harnici, mai putin mofturosi. O zi buna sa ai!

    • PS. Am uitat sa ti dau dreptate: viniturile l or votat pe ciuhandu de 4 ori, pe robu de 2 si pe fritz. Dovada ca banatenii neaosi, au cam ajuns minoritari la ei acasa imediat dupa revolutzie. Altfel nu se explica. Sa traiesti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.