SCM Timişoara, altă faţă după pauză dar tot eşec la Baia Mare....

SCM Timişoara, altă faţă după pauză dar tot eşec la Baia Mare. Întăriri în staff-ul „leilor” înaintea jocului de SuperLigă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Rugby Timisoara -Oficial / Facebook (arhivă)

SCM Timişoara a revenit după doar trei săptămâni pe terenul rivalei din Maramureş. Dacă în Cupa României evoluţia bănăţenilor a fost dezamăgitoare, în primul joc de campionat din noul sezon, „leii” s-au prezentat mult mai bine în fief-ul celor de la CSM Ştiinţa Baia Mare. Gazdele s-au impus în cele din urmă cu 29-24 după o primă repriză mai bună, dar jucătorii lui Valentin Calafeteanu ar fi putut întoarce rezultatul cu puţin mai multă şansă.

Au fost multe veşti în tabăra bănăţeană înainte de revenirea în „Arena Zimbrilor”. Mai întâi, Horaţiu Pungea, jucător suspendat după conflictul cu antrenorul, a decis să se retragă din activitate. Apoi, ieri, clubul timişorean a anunţat o nouă colaborare la nivelul staff-ului, acolo unde „principalul” Vali Calafeteanu e acum ajutat de un alt component de bază al fostei campioane – Stelian Burcea.

Pe teren azi băimărenii au început mai bine şi Tomane a înscris primul eseu după doar trei minute, Kisting transformând pentru 7-0. Ratu Taniela a transformat apoi o penalitate (min. 23) şi ecartul a tot crescut după un joc solid al gazdelor, concretizat şi cu un eseu de penalizare în minutul 30. După acest moment un maramureşean a primit doar „galben” pentru o intrare periculoasă la gât asupra lui Jipa.


Iar în ciuda unei superiorităţi numerice temporare, bănăţenii au comis erori şi au mai încasat un eseu în minutul 37 de la acelaşi Tomane – fost însă şi o fază la care s-a studiat posibilitatea ca jucătorul gazdelor să fi scăpat balonul. Ratu Taniela nu a mai transformat şi la cabine s-a intrat cu 22-0 pe tabelă.

De la vestiare parcă a apărut o altă echipa vizitatoare. În minutul 46 pressing-ul lui Fercu a contribuit la recuperarea balonului de către Shennan în apropierea terenului de ţintă advers iar jucătorul cu origini „kiwi” a reuşit un eseu rapid. Cu transformare realizată apoi de Jipa din unghi. După o oră de joc L. Mureşan a reuşit un nou eseu pentru SCM după o tuşă iniţială a lui Vlaicu. Iar „Americanul” a fost cel care a dus scorul la 22-14 prin transformare – specialitatea sa. Gluma s-a „îngroşat” peste doar câteva minute, când acelaşi Vlaicu nu avea cum să greşească la o lovitură de pedeapsă din zonă centrală iar apoi „zimbrii” au luat măsuri. Jocul a devenit şi mai tensionat, s-a lăsat cu galbene împărţite de ambele părţi. Bitsadze şi Lungu mai întâi, apoi Conache a comis pe final o eroare. După un atac prelungit Kisting a găsit din nou breşa şi cu transformare scorul a ajuns în fine la o distanţă „safe” pentru victoria gazdelor (29-17). Comentariile lui Vlaicu au generat o penalitate cadou la scurt timp pentru Baia Mare, dar Manole a trimis prea scurt.

În ultimele secvenţe bănăţenii au luptat pentru punctul bonus şi l-au obţinut în urma unui eseu de penalizare.

A fost etapa a 2-a a SuperLigii, meciul din prima rundă al SCM-ului, cu Tomis, fiind amânat pentru luna iulie. Sâmbătă, 8 mai, pe „Gheorghe Răşcanu”, rugbiştii de pe Bega au parte de un adversar mai accesibil, „U” Cluj, în runda a 3-a a acestui sezon aflat abia la început.

CSM Baia Mare: Popoaia, Lămboiu, Tomane, Feliuai, Taliauli, Ratu Taniela, Kisting, Pristaviță, Cojocaru, D. Mureșan, Roșu, Dănilă-cpt,  Mtya, Immelman, Bitsadze. Rezerve: Harțig, Dico, Dugladze, Grădinaru, Alexe, Țiglă, Manole, Bucur. Antrenor: Eugen Apjok

SCM Timişoara: Sikote, Sabău, Mosese, Mureşan, Popârlan, Morrell, Altinok, Holoia, Rupanu, Jipa, Shennan, Manumua, Fercu, Simionescu, Vaovasa. Rezerve: Căpăţînă, Lungu, Militaru, Lazăr, Rădoi, Conache, Balaban, Vlaicu. Antrenor: Valentin Calafeteanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.