Dan Mitrofan și Ciprian Costache au lansat primul single al noului proiect...

Dan Mitrofan și Ciprian Costache au lansat primul single al noului proiect muzical numit Sealed Letter

0
DISTRIBUIȚI

Dan Mitrofan și Ciprian Costache, două nume cunoscute în rîndul melomanilor care nu sunt setați pe muzicile cu iz comercial din țara noastră au lansat o melodie care anunță apariția unui nou proiect muzical, care poartă numele de Sealed Letter. Piesa numită Bulls and Lions are parte și de un videoclip, iar mixajul și masterful acesteia au fost realizate de Alexandru Pascu.

„Anul trecut în martie 2020, m-am intors din Anglia si am facut un stop in Timișoara unde am rămas blocat pentru că izbucnise pandemia si spaima măsurilor restrictive. Prietenii mi-au imprumutat tot ce aveam nevoie, chitară, amplificator, pedalier de efecte, placă de sunet, și astfel am compus și inregistrat o mulțime de idei muzicale printre care și piesa «Bulls And Lions». Am pornit de la un acord de chitară interesant, un fel de acord portal, iar dacă ai in față și o imagine potrivită, iți poate induce o stare fină de dezechilibru, de lipsa de repere temporale, ai putea la fel de bine sa te gasesti in alt secol, mai degrabă trecut.
Am dezvoltat apoi o structura armonică și m-am gândit la vocea lui Ciprian Costache (Arc Gotic) cu care colaborasem in mai multe proiecte muzicale printre care și un duo cu care inregistrasem o piesa in 2007. I-am trimis schita noii compozitii si l-am intrebat daca ar vrea sa inregistreze o linie de voce. A fost incântat, iar atunci am scris textul și am inregistrat fiecare partea lui in izolarea la domiciliu din primavara lui 2020. Cu partea de mix si master ne-a ajutat Alexandru Pascu, iar apoi am zis ca un pas natural ar fi sa facem și un videoclip.


Am fost ajutati cu clipul pana intr-un punct incipient dupa care persoana respectivă a avut niste probleme si am ramas doar cu cateva filmari incomplete pe care la indemnul lui Ciprian m-am pus sa le montez intr-un fir coerent, cu ajutorul tehnic indispensabil al prietenului nostru Brenn (de la The:Egocentrics). Era nevoie de un nume de proiect, am facut liste interminabile timp de aproape un an fără să găsim ceva potrivit. Era o presiune la care am cedat intr-un final si am rămas asupra Sealed Letter cu care nu suntem nici acum prea multumiti, dar a venit în urma sugestiillor și conceptului unui alt prieten, care facea referire la ceva iesit din uz, vetust, in contrast cu actualitatea tehnologica, lasand totusi loc de noi interpretari. In momentul de fata avem o noua piesa aporape gata, ne-am bucura sa gasim o colaborare pentru un video. Intenționăm să terminăm un EP sau chiar un album, dacă reușim sa strangem fondurile necesare”, a spus Dan Mitrofan despre nașterea acestui proiect.

De-a lungul anilor Dan Bozo Mitrofan a devenit cunoscut prin colaborările sale diverse realizate într-un spectru stilistic variat. Printre altele Bozo a făcut parte din Zobo G and The Funky Bees, Brigada Artistică Urbană, Radical din Val, Ponton Unit, Kitschen Metaphysics sau Iordache.

Ciprian Costache a devenit cunoscut grație grupului Arc Gotic, care s-a format în anul 1992, la Timișoara. Primul lor album, intitulat „Catehism”, a fost lansat în Ianuarie 1994, iar versurile pieselor de pe acest disc au fost influențate din creația simbolistului George Bacovia. Forma’ia a mai lansat albumele
„Decadent”, și „Pavilion Marilla”, iar anul trecut grupul a lansat un videoclip live al piesei „Night Train”, melodia având parte de filmări realizate în cadrul concertului pe care artiștii l-au susținut în deschiderea formației americane Soft Kill.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.