Geta Medinschi, distincție pentru întreaga carieră la Gala UNITER. Trei nominalizări pentru...

Geta Medinschi, distincție pentru întreaga carieră la Gala UNITER. Trei nominalizări pentru Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-386681160">
Geta Medinschi

Au fost anunțate premiile Senatului și nominalizările pentru a XXIX-a ediție a Galei Premiilor UNITER 2021, festivitate anuală de premiere a celor mai bune creații teatrale și a celor mai buni actori din anul calendaristic încheiat.

Cunoscutul scenograf timișorean Geta Medinschi a obținut premiul special al Senatului, acordat pentru întreaga activitate de scenograf. Absolventă a Facultății de Arte Plastice Timișoara, licențiată în Arte Vizuale și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Geta Medinschi a realizat scenografia a aproape o sută de spectacole. A mai fost distinsă cu Premiul pentru scenografie al Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler categora D – Arta spectacolului și cu premiul Pro Cultura Timisiensis. O diplomă de excelență pentru întreaga activitate a dobândit, în 2015, și din partea municipalității timișorene.

Timișoara mai are încă trei nominalizări pentru anul teatral 2020. „V.I.P. – Very Isolated Person”, spectacol al teatrului german din Timișoara care are o versiune online și una pentru scenă, a primit o nominalizare pentru cel mai bun spectacol de teatru tv/teleplay. Spectacolul este o adaptare liberă după „Pescărușul” lui A.P. Cehov, realizat de Olga Török și Paula Breuer în perioada izolării impuse de pandemie, care a avut premiera pe ZOOM în toamna anului trecut. Olga Török interpretează rolul Ninei din drama cehoviană, la rândul ei actriță, în care întrebări dureroase legate de meseria actorului când sala de spectacole rămâne goală, de spectacolul în care actorul nu se poate întâlni cu publicul, așteaptă răspunsuri. Nina povestește și Olga pune întrebări, sau Nina întreabă iar Olga și publicul, invitat în acest spectacol interactiv, caută răspunsuri.  Helmut Stürmer este unul din cei trei nominalizați la premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru decorurile spectacolului „Rinocerii” de Eugène Ionesco, pus în scenă de teatrul național „Mihai Eminescu”, iar actorul Ion Rizea a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul  Bunica din spectacolul „Povestea acelor oameni care s-au adunat într-o seară în jurul unei mese”, spectacol al cărui text și regia sunt semnate de Radu Iacoban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.