Liderul interlop Lucian Boncu, inculpat de DIICOT pentru planul de asasinare a...

Liderul interlop Lucian Boncu, inculpat de DIICOT pentru planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța

6
DISTRIBUIȚI

Ancheta DIICOT în dosarul în care este investigat planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța, editorul șef al PRESSALERT.ro, pus la cale de liderul interlop Lucian Boncu continuă. Vă reamintim că DIICOT a stabilit că ”în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală. În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.”.

La întâlnire, ” suspectul B.L.A. s-a folosit de autoritatea sa asupra suspectului G.N.


și i-a predat acestuia, în vederea folosirii în agresiune, un pistol calibrul 7,65 mm, promițând că, în cazul aducerii la îndeplinire a solicitării sale, îi va recompensa financiar pe agresori și le va face cadou și pistolul astfel furnizat. Pistolul în litigiu îi aparținea suspectului B.L.A. și fusese dat în păstrare de acesta suspectului R.B. pentru a evita astfel o eventuală depistare a acestuia cu ocazia unei percheziții domiciliare. În acest context, la solicitarea suspectului B.L.A., la data de 10.09.2019, suspectul R.B. a adus pistolul din municipiul Caransebeș în municipiul Timișoara și i l-a predat lui G.N., cu ocazia întâlnirii de la restaurant. Facem precizarea că pistolul în litigiu este o armă de foc letală fabricată în Turcia și este folosit cu precădere în spațiul balcanic, fiind lipsit de elemente de identificare specifice, care să permită verificarea traseului armei de la producător la deținător”.

La solicitarea lui Lucian Boncu, Gavrilă Nicolae ”s-a deplasat împreună cu cei doi tineri în zona unde știau că se află locuința jurnalistului, în vederea efectuării unei recunoașteri în teren. La acel moment, aceștia s-au arătat reticenți, ca urmare a observării în zonă a unui autoturism, despre care au crezut că aparține organelor de poliție, motiv pentru care au abandonat demersul infracțional. De altfel, suspectul G.N. i-a transmis polițistului I.D., prin intermediul unei aplicații mobile, și o poză cu autoturismul respectiv, cerându-i să-l verifice în baza de date a poliției, pentru a fi siguri că nu era o mașină folosită de organele de poliție”.

Polițiștii de la ”Crimă Organizată” au reușit recuperarea pistolului după ce Nicolae Gavrilă a depus un denunț la DIICOT. Ulterior, în timpul audierilor, Rafa Bogdan a recunoscut, în prezența avocaților, că este cel care a adus pistolul de la Caransebeș la Timișoara. La sfârșitul săptămânii trecute, DIICOT a decis să-l pună sub inculpare pe Lucian Boncu care până acum era suspect, fiind acuzat de încercarea de a determina săvârșirea unei infracțiuni de omor și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

6 COMENTARII

  1. Umflatul asta ce pute, tot planifica și tot face, are impresia ca este in vestul sălbatic sau la Hollywood(are la activ câteva filme regizate) Ce mai caută in libertate? Are impresia ca este Dumnezeu și mai presus de lege. Mai beșica cu picioare, la ce sa ne mai așteptam? Observam ca numai filme de și cu mafioți ai! Nici pământul nu te mai suporta. Mai poți? Ne uimești pe zi ce trece tot mai tare! De mafioți am tot auzit, fratele tău Udrea:pârlit,fugar și tare in clonț, doar in clonț, in rest rebutul societății. Dar tu umflatule, ești prost de puți faci concurența cu fratele tău! Doi drogați ratați!

  2. El zice ca nu e adevarat ! Dar in acelasi timp sunt video urile in care planuieste si explica si motivul … o fi bipolar ? Jumate oaie jumate scroafă :)) Ratatul asta cu 8 clase și restul alergare are impresia ca e mai inteligent și presus decât oricine … Încă mai are bani de muls din moment ce e încă in libertate dar speram sa se termine curând pt ca profesia de bătăuș/criminal/dealer continua sa o exercite fără grija . finul lui vedem ca a preluat filiera împreuna cu milițianul de trăgeau amândoi la masa, totul sub control !

  3. Mai da- l in p,, mea de obez ! Nu poate fii judecat tot in stare de libertate ca o sa îl scăpați ! El tot joaca la cacealma pana o sa aterizeze ori la drogatul ăla de Udrea ori in vreo țara calda cu burtoiul ăla la soare !

  4. O suta de fapte , 7 dosare și el tot liber se plimba !!! Ma gândesc ca totuși monotorizat și el și Gașca Lui de viermi infecți ! Cu siguranța încă complotează sa faca alte asasinate ! Bine ca ați oprit înainte sa reușească asasinarea jurnalistului și sper sa fi-ți la fel de vigilenți și pe viitor deși cel mai bine iar sta in penitenciar ! Au alții grija lui acolo

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.