SCM Timişoara a făcut egal după un duel strâns cu CSA Steaua...

SCM Timişoara a făcut egal după un duel strâns cu CSA Steaua în Ronaţ

0
DISTRIBUIȚI
SCM Timişoara Rugby / Facebook

SCM Timişoara a remizat în runda a patra a SuperLigii la rugby. A fost 13-13 cu CSA Steaua Bucureşti, după un meci foarte strâns, care putea să se încheie uşor cu un alt deznodământ. Oaspeţii au ratat victoria chiar la ultima fază, dar nici bănăţenii nu au profitat de un avantaj numeric consistent în minutele finale.

Partida de pe arena „Gheorghe Răşcanu” a avut destui oameni în tribună, deşi deocamdată nu e clară nici reglementarea celor 25% permişi în arene în perioada următoare. Aceştia nu au avut parte de prea mult spectacol în prima parte. Boldor a deschis scorul dintr-o lovitură de pedeapsă pentru Steaua. Apoi, ex-„militarul” Vlaicu a ratat dintr-o poziţie bună (min. 22). Tot „Americanul” a egalat pentru gazde din poziţie centrală, şapte minute mai târziu. Dar acelaşi Boldor i-a readus pe oaspeţi în avantaj înainte de pauză, steliştii preferând să dea la beţe după ce nu reuşiseră să forţeze eseul.


Prelungirile puteau restabili egalitatea, dar Vlaicu a ratat execuţia.

Startul reprizei secunde a fost „furtunos”: lovitură de pedeapsă transformată de Vlaicu, urmată de primul eseu, marcat de Shennan. Tot Vlaicu, din unghi, a transformat şi tabela indica 13-6 pentru timişoreni. Dar imediat Nasalo a culcat balonul în terenul de ţintă al amfitrionilor iar transformarea lui Plai a restabilit egalitatea: 13-13. Au urmat din nou minute fără prea multe reuşite. Vlaicu nu a mai găsit ţinta, tot de la distanţă, iar Plai (61) a nimerit unul dintre stâlpi, dintr-o altă „penalitate”. Nici Melinte (76) nu a reuşit să mai găsească spaţiul dintre beţe. Totuşi, SCM-ul a avut în ultimele minute chiar doi oameni în plus. Dar în prelungiri s-a restabilit şi echilibrul numeric, prin expulzarea lui Holoia pentru un placaj neregulamentar. Norocul gazdelor a fost că lui Plai i-a tremurat poate piciorul şi dintr-o poziţie nu foarte grea, a trimis pe lângă ţintă, scorul final fiind astfel blocat la 13-13.

Peste o săptămână, echipa lui Vali Calafeteanu se deplasează în fief-ul lui Dinamo pentru duelul care va conta pentru în runda a 4-a a SuperLigii. Timişorenii au opt puncte şi sunt momentan pe 4, la trei puncte în spatele „buldogilor”, dar au şi un meci mai puţin disputat faţă de formaţiile de pe podium.

SCM Timişoara: Sikote, Căpăţînă, Digo, Mureşan, Popârlan, Morrell, Neculau (cpt.), Holoia, Rupanu, Vlaicu, Shennan, Hinckley, Manumua, Simionescu, Melinte. Rezerve: Sabău, Lungu, Militaru, Lazăr, Sîrbu, Conache, Balaban, Jipa. Antrenor: Valentin Calafeteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.