Șefa Direcției de Resurse Umane din Ministerul Agriculturii, audiată la DNA Timișoara...

Șefa Direcției de Resurse Umane din Ministerul Agriculturii, audiată la DNA Timișoara în dosarul de corupție de la DAJ Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI

Luminița Jâjâie, directorul Direcției de Managementul Resurselor Umane din cadrul Ministerului Agriculturii este audiată în aceste momente la DNA Timișoara, în dosarul de corupție de la Direcția Județeană pentru Agricultură Caraș-Severin.

Vă reamintim că în acest dosar a fost pusă sub acuzare și arestată preventiv pentru 30 de zile Gabriela Mehedințu, director executiv al DAJ Caraș-Severin, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru altul, instigare la fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată, două infracțiuni de delapidare în formă continuată.


Este vorba despre angajări fictive și decontări ilegale. Mehedințu este acuzată că și-ar însușit, atât în interesul său cât și pentru alți angajați ai instituției, sume imense de bani reprezentând drepturi salariale ale unor persoane care nu mai aveau raporturi de muncă cu instituția, respectiv sume de bani pentru plata normei de hrană sau a sporului de condiții vătămătoare aferente timpului în care angajații erau în concediu medical, de odihnă sau aveau zile libere. În plus, timp de aproape trei ani, Felicia Mehedințu și-a decontat 6.600 de lei în fiecare lună pentru chirie, deși deține un apartament în Reșița.

La intrarea în sediul DNA Timișoara, unde Luminița Jâjâie a fost chemată ca martor, șefa Direcției de Resurse Umane din Ministerul Agriculturii a susținut că nu știa nimic despre ce se întâmplă la DAJ Caraș-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.