Undă verde pentru lucrările de extindere a șoselei spre A1 și pe...

Undă verde pentru lucrările de extindere a șoselei spre A1 și pe teritoriul Dumbrăviței

0
DISTRIBUIȚI

De astăzi, Consiliul Județean Timiș a deblocat proiectul și a început o nouă etapă pentru lărgirea la patru benzi a celei mai importante descărcări de pe A1, cea prin Giarmata și Dumbrăvița.

Proiectul a întâmpinat mai multe probleme și exista chiar pericolul pierderii finanțării europene.

Alin Nica, liderul CJ Timiș, alături de primarul din Dumbrăvița, Horia Bugarin, a dat, miercuri, startul și la tronsonul 1 al lucrărilor de modernizare a DJ 691, extinderea acestui drum la patru benzi prin localitatea Dumbrăvița.

„Este un trafic infernal aici pe care dorim să îl fluidizăm și să rezolvăm această problemă cu care se confruntă atât locuitorii din Dumbrăvița cât și cei din Timișoara”, a afirmat Nica.

Valoarea totală a proiectului de extindere la patru benzi a sectorului 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara Autostrada A1 se ridică la 80,3 milioane de lei.


Din această sumă, contribuția Uniunii Europene este de 57,6 milioane de lei.

După realizare, drumul va asigura un acces mult mai ușor la Autostrada A1, traficul va fi decongestionat și va fi redusă poluarea făcută de noxele autovehiculelor.

Președintele Consiliului Județean Timiș i-a cerut constructorului să facă această lucrare cât mai repede. „Proiectul a avut sincope în trecut, ne-am lovit de birocrație excesivă, de lipsă de acțiune, dar dorim să trecem peste toate aceste defecte și să avem un proiect de succes care să deservească cetățenii”, a mai spus Nica.

„Tehnic vorbind noi ne vom apuca de lărgirea drumului făcând câte o bandă suplimentară pe fiecare sens. Primul pas va fi dezafectarea liniei contact și a stâlpilor existenți după care trecem efectiv la treabă să începem săpăturile”, a spus reprezentantul firmei Tehnocer, care va realiza lucrarea.

Investiția ar trebui să fie gata la finele lunii septembrie anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.