Administrația Fritz a ”forțat” legea și a trimis un avocat al firmei...

Administrația Fritz a ”forțat” legea și a trimis un avocat al firmei angajate de Primăria Timișoara la procesul Colterm

1
DISTRIBUIȚI

Colterm SA a fost reprezentat la termenul de astăzi de la Curtea de Apel Timișoara, unde s-a judecat cererea de suspendare a amenzii de aproape 107 milioane lei pentru că nu au fost cumpărate certificatele pentru gazele de seră, atât de consilierul juridic al societății de termoficare, cât și de un avocat al firmei Schönherr și Asociații SCA.

Vă reamintim că, ieri, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că, ieri, a fost scandal în Primăria Timișoara pentru că nimeni de la Direcția Juridică nu a fost de acord să semneze o scrisoare de angajament prin care contractul, aprobat de Consiliul Local Timișoara, cu firma de avocatură era extins și cu reprezentarea Colterm SA în instanță, chiar dacă nu exista o aprobare în acest sens.


Directorul Colterm, Petre Nenu, susținea că va semna doar dacă va exista o semnătură din partea Primăriei Timișoara.

Avocatul care s-a prezentat, astăzi, la Curtea de Apel Timișoara, la ora 8,30, a declarat în fața instanței că de abia în această dimineață i-a fost semnat mandatul de reprezentare. Consilierul juridic de la Colterm SA a depus în instanță mai multe documente, printre care un memoriu și balanța contabilă. Avocatul de la Schönherr a susținut că înscrisurile nu privesc cealaltă parte din proces, Administrația Fondului pentru Mediu, și nu vizează suspendarea amenzii până la judecarea pe fond a solicitării și a cerut ca instanța să judece pe fond solicitarea chiar astăzi. Instanța a  considerat că ”depuneți zeci de pagini astăzi, nici măcar ieri și aveți pretenția să judecăm astăzi. Puteți să retrageți aceste documente”. ”Noi avem mandatul semnat în această dimineață. Îmi scapă de ce aceste înscrisuri nu au fost depuse la primul termen. Voiam să discutăm cu colega relevanța acestor înscrisuri”, a comentat avocatul de la Schönherr.

Curtea de Apel Timișoara a decis să amâne cu două săptămâni judecarea cererii pentru a putea comunica și AFM documentele depuse și să aștepte o poziție și de la această parte.

1 COMENTARIU

  1. Actele depuse de Colterm arata ca au inceput sa cumpere certificatele pentru anul 2021 ca alea de pe 2020 nu le cumpara ca trebuia sa le ia Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.