Eveniment special la Muzeul Satului din Timișoara: o nouă ediție a festivalului...

Eveniment special la Muzeul Satului din Timișoara: o nouă ediție a festivalului folcloric „Lada cu zestre”

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a XIV-a ediție a festivalului-concurs „Lada cu zestre”, organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, care dorește atât recureparea cât și continuarea tradițiilor populare, va avea loc duminică, 27 iunie, la Muzeul Satului Bănățean, începând cu ora 17,00.

Ediția din acest an va fi diferită, din cauza măsurilor de prevenție impuse de pandemie, și va avea loc prin prezentarea a două spectacole, unul la Timișoara și altul la Sânnicolau Mare, localitatea câștigătoare a Marelui Premiu în 2019.


Soliști și ansambluri din nouă localități timișene – Jamu Mare, Moravița, Otelec, Uivar, Voiteg, Giarmata, Găvojdia, Nițchidorf și Cenei, cărora li se alătură artiști din comuna periurmană Ghiroda și din Timișoara, vor fi solii folclorului bănățean, iar Carmen Popovici Dumbravă este invitat special al spectacolului de la muzeul satului. Spectacolul poate fi urmărit în direct și pe pagina de Facebook.

La Sânnicolau Mare, spectacolul va începe la ora 18,00, la teatrul de vară, și va fi susținut de soliști și ansambluri folclorice din Checea, Dudeștii Vechi, Comloșu Mare și Sânnicolau Mare, iar invitat special va fi Vasile Conea. Invitațiile pot fi deja procurate de la sediul primăriei iar spectacolul va fi transmis în direct de televiziunea locală din oraș. Vor fi respectate toate măsurile de prevenție în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.