Flagrant DNA Timișoara cu șpaga-n portbagaj pentru primarul ”campion balcanic la greblat”...

Flagrant DNA Timișoara cu șpaga-n portbagaj pentru primarul ”campion balcanic la greblat” și dirigintele său de șantier UPDATE 2 Decizia instanței

2
DISTRIBUIȚI

Flagrant realizat, ieri după amiază, în parcarea Finanțelor Publice din Timișoara – o mașină care ieșea din parcare a fost blocată de ofițerii de la DNA și DGA. Șoferul era Radu Constantin, angajat ca diriginte de șantier de primăria din Șopotu Nou, condusă de primarul PSD, Păun Baba. Când au percheziționat mașina, anchetatorii au găsit în portbagaj o mapă în care într-o broșură era un plic cu 38.000 lei. ”Nu știu ce-i cu banii”, a fost replica Constantin Radu, dirigintele de șantier. Acetsa a susținut ”cred că a fost o înscenare. Mi-a pus cineva niște bani nu în portbagaj, mai jos de portbagaj la roata de rezervă”

Banii erau pretinși și primiți de la reprezentantul unei firme de construcții pentru semnarea unei situații de lucrări din 2012. Contractul cu Primăria Șopotu Nou a fost semnat în 2011 și prevedea realizarea unui drum, a unui cămin cultural, a canalizării și a unei stații de epurare. Primarul și dirigintele de șantier au pretins fiecare câte 5% din fiecare factură emisă de către constructor, fără șpăga nefiind semnate nicio situație de lucrări. De-a lungul timpului, primarul și dirigintele de șantier au primit materiale de construcții și peste 60.000 lei.

Anchetatorii de la DNA au interceptat mai multe discuții în care cei implicați se certau pe șpăgile primite, primarul și dirigintele de șantier acuzându-se reciproc că au luat o parte mai mare din mită.


La un moment dat, Radu Constantin i-a spus primarului că este ”campion balcanic la greblat”.

După flagrant, polițiștii de la DNA l-au ridicat și pe primarul Păun Baba, procurorul DNA hotărând reținerea acestuia și a dirigintelui de șantier pentru luare de mită, urmând ca, astăzi, să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă instanței.

UPDATE 1 DNA a transmis că ”în perioada 2011 – iunie 2021, cei doi suspecți, în calitățile menționate mai sus, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în cauză), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect “înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș – Severin”, încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri. Concret, în contextul menționat mai sus, suspecții ar fi primit, în mai multe tranșe, sume de bani și foloase necuvenite, după cum urmează: suspectul Baba Păun – suma totală de 90.000 lei, dirigintele de șantier – suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei.
Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de suspecți în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu respectiv acceptarea la plată a documentelor emise de societatea martorului (situații de lucrări), recepția, plata lucrărilor executate, etc”. 

UPDATE 2 Primarul Păun Baba și dirigintele de șantier Radu Constantin au fost prezentați, astăzi, Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă. Aceștia au respins acuzațiile, susținând că sunt înscenări ale patronului firmei de construcții. Instanța a decis arestarea celor doi pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

2 COMENTARII

  1. Nu iese fum fără foc. Robulache e biet copil fata de mafia din administrația publica Caraș Severin. Te fac sa taci și șifoneaza bani publici de pe vremea lui Frunzaverde. E un fel de Coșa Nostra de prin sălbăticia Banatului de munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.