La numai un an și trei luni, Matteo are grave probleme de...

La numai un an și trei luni, Matteo are grave probleme de sănătate. Cum îl putem ajuta să ajungă la terapii

0
DISTRIBUIȚI

În urmă cu patru luni vă spuneam povestea lui Matteo Mancini, diagnosticat la scurt timp după naștere cu afecțiuni foarte grave: sindrom West (o formă gravă de epilepsie), Nigstamus (tulburare oculară) și hidrocefalie.

La doar un an și trei luni, Matteo are grave probleme de sănătate și cum costurile tratamentelor sunt foarte ridicate, familia lui se confruntă cu dificultăți financiare și are nevoie de sprijinul nostru.

„Din păcate, nu venim cu vești foarte bune în legătură cu Matteo. Zilele trecute am plecat la București la clinica Oftipro pentru consult oftalmologic în speranța că vom avea vești bune. Răspunsurile nu au fost bune, din contră. Matteo are miopie pe lângă nigstamus, dioptriile lui sunt de -7, hidrocefalia i-a afectat fibrele optice și nervii. În tot acest dezastru doctorița ne-a dat un fir de speranță zicând că fuga aceasta a ochilor se va îmbunătăți puțin cum va crește, nu va vedea niciodată normal. Ca sa poată vedea cât de cât, să își poată lua linguriță în mână, sa ne vadă i s-au făcut ochelari cu dioptrii speciale în valoare de 1.250 de lei, acești ochelari vor ajunge peste câteva zile”, povestește mama micuțului, Nadia Ristin Mancini.

Dacă până la trei ani Matteo nu va vedea cât de cât bine, se vor pune anumite dispozitive pe ochelari pentru a-l ajuta la citire și alte activități.

„Când am aflat diagnosticele a căzut lumea pe noi.


Copilul nostru în prezent vede 5%, deci nimic, doar acești ochelari îl pot ajuta pentru miopie și să poată să ne vadă chipurile. Ca mamă am crezut în tot acest timp că poate puțin mă vede, dar nu, el zâmbește pentru ca îmi recunoaște vocea, buzele când îl pup. Luna viitoare avem mai multe investigații de făcut la neurolog, psiholog, psihiatru pentru că e cazul să îi facem certificat de handicap”, mai spune mama lui Matteo.

Acesta va înființa o asociație pentru micuț ca să poată strânge cei 2% din impozit.

„Costurile pentru terapiile lui Matteo devin tot mai mari, nu ne putem permite. Dumnezeu știe cât de rău ne simțim că nu putem face și mai mult. Vă rog să ne ajutați puiul, să putem să îi oferim o viață liniștită, să putem să îi oferim ochelarii, să putem merge cu el unde este nevoie. Din ce câștigăm soțul și eu, nu reușim să facem mai nimic. Fără ajutorul tuturor nu reușim și nu am fi reușit nimic până acum. În 2 iulie avem programare la neurolog, în 16 iulie la Târgu Mureș pentru a putea face terapia cu camera hiperbară, în 18 iulie mergem la Oradea și sperăm în 9 august la Sibiu. Toate aceste drumuri au costuri mari, fie că mergem cu mașina sau trenul. Numai cine nu trece prin asta nu își poate imagina cât e de greu, zilnic terapii, drumuri înainte și înapoi, diferite lucruri de care are nevoie. Va avea nevoie și de un scaun de mașină mai special, adaptat pentru situația lui care din păcate nu este ieftin”, a mai spus Nadia Ristin Mancini.

Dacă doriți să îl ajutați pe Matteo, puteți dona orice sumă în contul deschis pe numele tatălui său, Mancini Antonio Matteo

IBAN

RO39BACX0000001846353002

Cod BIC/SWIFT

BACXROBU

Contul in lei este

RO93 BACX 0000 0018 4635 3000

Specificați „DONAȚIE”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.