Primarul Fritz, reacție la numirea președintelui USR Timișoara ca șef de cabinet:...

Primarul Fritz, reacție la numirea președintelui USR Timișoara ca șef de cabinet: „Uitați ce colegi bine pregătiți am eu!”

4
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că este firesc ca șeful său de cabinet să fie un om „care înțelege și contextul politic și în care poți să ai încredere”, după ce a fost criticat în presa locală că l-a promovat pe șeful USR Timișoara pentru acest post.

Fritz a precizat însă că, potrivit legii, a fost organizat un concurs la care s-au prezentat trei candidați, iar colegul său de partid, Dan Resitnec, „a fost singurul candidat eligibil care s-a prezentat” și că „este un om foarte calificat pentru acest post”.

„În primul rând, vreau să spun că am făcut și concursuri unde nu s-a prezentat nimeni, deci nu e chiar așa. În al doilea rând, a fost singurul candidat eligibil care s-a prezentat, este un om foarte calificat pentru acest post și de aceea mă bucur că a și câștigat concursul, iar în al treilea rând mi se pare normal ca un șef de cabinet să fie și un om care să înțeleagă contextul și nu cred că nimeni nu ar trebui să se mire că un demnitar are un șef de cabinet care înțelege și contextul politic și în care poți să ai și încredere, dar încă o dată, eu am demarat concursul cu o mare deschidere, știam că persoana respectivă o să aplice…”, a declarat Fritz pentru G4Media.ro.

Primarul a mai precizat că alături de Dan Reșitnec s-au mai înscris doi candidați care nu s-au calificat, nu au trecut mai departe.

„Uitați ce colegi bine pregătiți am eu! Nu, dar asta este, am mers în acest proces de selecție cu o mare deschidere dar m-am bucurat foarte mult că a fost câștigat de acest coleg foarte competent și, încă o dată, ca primar, bineînțeles că ai nevoie de un șef de cabinet în care ai încredere și de care ești convins că poate să facă ce trebuie”, a precizat primarul Timișoarei.

Întrebat dacă nu era mai bine să-l fi angajat direct, să nu mai fie concurs, că așa poate lumea nu are încredere că a fost un concurs pe bune, Dominic Fritz a răspuns: „Dacă ar exista această variantă să pot eu să aleg unde sunt poziții unde nu mai trebuie să facem concursuri și unde sunt poziții unde facem concursuri, da, poate ar fi fost o variantă.


În acest caz, este o poziție de personal contractual, unde sunt obligat să fac un concurs și, încă o dată, eu îmi asum să intru într-un astfel de proces cu o deschidere mare dar nu îmi este deloc rușine de alegerea pe care am făcut-o.”

4 COMENTARII

  1. Care sunt studiile în administrație publică sau experiența în administrația publică care îi recomandă pe aceștia? Nimic, nici o zi. Vai de Timișoara.

  2. Cum adica „m-am bucurat foarte mult că a fost câștigat de acest coleg foarte competent”? Ai probleme cu logica Fritzulica, stai sa ti explic: daca ar fi castigat altcineva concursul, insemna ca acel altcineva ar fi fost mai competent, intelegi? Banui ca un manageras de multinationala nu e la nivelul maxim posibil pt. functia asta. In ideea ca ar fi concursuri pe bune… voi astia transparentii, nu ne aratati si noua, cetatenilor, cap coada desfasurarea concursurilor? procedura de concurs, probe, tematica, bareme, rezultate la fiecare proba… ca la titularizare in invatamant macar, ce zici, nu e o „primarie de sticla”? Nuu, acu e cu Danutz care invoca gdpr, stie el cu software, cu de astea. Cioburile se vor alege de primarie cu asa competenti
    Si de oras…

  3. Respect vointa poporului.
    Daca poporul a votat ca primar sa fie un neamt fara cetatenie romana
    ,asa trebuie sa fie.De ce un presedinte cu parinti care au emigrat din tara in care a fost ales si reales (pentruca este competent si a facut muulte) e bun si Fritz nu e bun ? Ce ,Fritz nu e competent? Ce Fritz nu cunoaste Timisoara si locuitorii ei ?Ce colaboratorii lui Fritz nu sunt competenti? Cite au facut ei deja ca sa arate ca sunt competenti la virsta lor/ Cum nu au facut nimic? Si atunci cind or sa faca?
    Repet daca asa vrem noi,poporul restul sunt comentarii rautacioase facute de PSD-isti.Noi in Timisoara alegem numai PNL-isti,USR-isti pe cit posinbil din Focsani,Deva ,chiar daca duc orasul de ripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.