SCM Rugby Timişoara a câştigat spectaculos derby-ul cu Baia Mare

SCM Rugby Timişoara a câştigat spectaculos derby-ul cu Baia Mare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Timişoara Rugby / Facebook

SCM Timişoara a obţinut astăzi o victorie extrem de preţioasă pe teren propriu contra rivalei din Baia Mare. A fost 28-25 după ce oaspeţii au condus la şapte puncte diferenţă pe finalul părţii secunde. Succesul relansează practic acest sezon pentru „lei”.

Nu a fost linişte la gazde cu o zi mai devreme, căci Marius Simionescu şi-a anunţat plecarea online, clubul replicând că acesta a trimis un simplu email de despărţire clubului. Dar pe teren, cu 250 de fani permişi pe arena din Ronaţ, elevii lui Vali Calafeteanu au făcut azi o figură frumoasă.

Ionel Melinte, cel care avea să fie practic omul meciului, a deschis scorul dintr-o penalitate, anulată rapid de o execuţie similară a lui Taniela.


Primul eseu l-a marcat un alt om important al partidei, Shennan, spectaculos prin assist-ul cu piciorul al lui Vlaicu. Baia Mare a restabilit egalitatea tot după un eseu fără transformare dar la pauză bănăţenii au fost pe plus. Căci Melinte a marcat după o acţiune personală şi tot el a transformat pentru 15-8!

Partea a doua a fost mai bună pentru maramureşeni, care au reuşit un eseu rapid prin Sione. Apoi Kisting şi-a adus echipa in avantaj: 15-20. Tot fără transformare, fapt care i-a permis lui Melinte să reducă din diferenţă după o lovitură de pedeapsă. Inexacţi cu piciorul, băimărenii au mai marcat un eseu fără transformare: prin Taliauli, care a făcut 20-25. Ultimele minute au readus „remontada”. Presiunea bănăţeană dând rezultate cu Shennan şi Melinte la pupitru. Primul a marcat al doilea său eseu iar cel din urmă a adus punctele, atât printr-o transformare, pentru 25-25, cât şi cele pentru 28-25, prin lovitura de pedeapsă expediată excelent de la mare distanţă.

SCM Timişoara: Joji Sikote, Eugen Căpățână, Ducivaki Mosese, Dorin Lazăr, Lucian Mureșan, Sean Morrel, Vlad Neculau (c), Feofaaki Holoia, Gabriel Rupanu, Florin Vlaicu, Stephen Shennan, Tevita Manumua, Hinckley Vaovasa, Gabriel Conache, Ionel Melinte. Rezerve: Marian Sabău, Marius Lungu, Gigi Militaru, David Trăușan, Andrei Rădoi, Paul Perici, Ionuț Balaban și Dănuț Jipa.

„Leii” au acumulat 18 puncte după şase partide şi sunt momentat pe 3, iar liderul din Baia Mare are 26 din şapte jocuri. Pentru SCM Timişoara urmează o deplasare abordabilă, la Cluj, duminică, 13 iunie, ora 11.30 (TVR Cluj);

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.