Sorin Bocerean, fostul impresar al formației Genius, revine în atenția melomanilor cu...

Sorin Bocerean, fostul impresar al formației Genius, revine în atenția melomanilor cu proiectul Semafor

0
DISTRIBUIȚI

Sorin Bocerean, de numele căruia se leagă, printre altele, succesul uneia dintre cele mai cunoscute trupe de dance din țara noastră, Genius revine în atenția melomanilor printr-un proiect de studio care poartă numele de Semafor, care își propune să lanseze tinere talente în plaja muzicii pop și nu numai. Fostul basist al formației timișorene Foileton a început să cocheteze cu activitatea de impresariat artistic imediat după Revoluția din 1989, fiind pentru câțiva ani impresarul formației Cargo. După fenomenalul succes înregistrat ca manager al trupei Genius, Sorin Bocerean a mai colaborat și cu alți artiști.

Sorin Bocerean

„Am pornit un nou proiect muzical, împreună cu Cosmin Lupan (Magic Sounds) și Tiberius Maczek, mai vechi parteneri și colaboratori ai mei. Este un proiect de studio ale cărui uși sunt deschise celor care vor să colaboreze, fie că e vorba de voci lansate sau nelansate în piața de gen, respectiv a muzicii pop cu diverse subgenuri, îndeosebi cele în trend. Producțiile asigurate de noi vor fi prezentate sub titulatura Semafor, ideea numelui pornind de la faptul că asemenea obiectului clasic de semnalizare optică, ce are cele trei culori ce-l definesc în percepția generală, la fel și noi suntem trei supuși aceluiași comandament, cel de a lansa pe piață producții muzicale de gen. Compozițiile îi aparțin în principal lui Tibi, iar producția finală se face în studioul lui Cosmin Lupan, în tandemul respectiv, fiecare aducându-și contribuția în cadrul unui dialog deschis, dar, așa cum am procedat chiar din început, pe anumite componente vom colabora cu diverse studiouri din țară și din străinătate. Contribuția mea este, în principal, cea de a face proiectul și producțiile cunoscute, dar, așa cum am făcut de fiecare dată când am fost implicat în diverse proiecte muzicale, particip și la munca de studio și acolo unde mi se permite sau mi se cere, chiar la componenta de creație. Am imprimat primele trei piese, rezultatul constituind în acest moment adevăratul blocstart fiindcă munca de producție ne-a adus mai aproape pe toți cei trei, reunindu-ne în această formulă pentru prima dată și traversând ultimele luni ridicând una câte una barierele de ordin subiectiv ce ne-au stat în cale ori știm cu toții că acolo unde e vorba de creație, trăirile sunt diferite, iar, în fața partiturilor, a microfonului și a butoanelor, posibilitățile și perspectivele sunt diverse, iar alegerea drumului nu e tocmai cel mai facil lucru, așa cum am spus, subiectiv vorbind. Într-o fază avansată de lucru a pieselor le-am supus pe acestea atenției unor persoane din «sistem»: producători muzicali, producători de spectacole, impresari, oameni de radio, iar «jocul» a fost pe-alocuri foarte interesant, o parte din păreri și observații întâlnindu-se pe paliere absolut, dar absolut nebănuite, constituind pentru noi adevărate surprize, dar confirmându-ne faptul că percepțiile publicului, în ceea ce privește o creație și interpretarea ei, nu sunt neapărat cele scontate, iar acest fapt personal îl convertesc într-o perspectiva optimistă a celui care nu acceptă îngrădirile dictate de șabloane sau clișee și chiar dacă noi ne-am propus să ne înscriem într-o bună măsură trendului din ultimii ani lăsăm și imaginației câmp liber de expresie, iar acest lucru îl vom face inclusiv cu fiecare voce care va participa la proiect, la fel, cu fiecare instrumentist“, a spus Sorin Bocerean.

Cosmin Lupan

Arădeanul Cosmin Lupan, a lansat în ultimele două decenii, o serie de înregistrări cu artiști din categoria celor aflăți în preferințele publicului larg sau muzicieni din categoria underground, printre aceștia numărându-se Iris, Direcția 5, Talisman, ABRA, Pacifica, Voltaj, B-ton, Hi-Q, Laguna, Calandrino, Laura Stoica, Ioan Gyuri Pascu sau Teo Peter.

„M-am alăturat proiectului la propunerea lui Sorin Bocerean cu care am mai colaborat la câteva producții muzicale de-a lungul timpului.


Fără foarte multe discuții am intrat direct în lucru, iar în perioada ce a trecut până acum au fost eforturi, nu neapărat puține, din partea fiecăruia dintre noi, pentru a găsi o cale de comunicare în atingerea scopului propus. Am început cu trei piese, iar acum , la terminarea lor, pot spune că, în calitate de producători, Tibi Maczek și cu mine, după o perioadă de tatonare, am început să ne cunoaștem și să dialogăm într-o arie care ne-a devenit comună, uman și muzical vorbind. În perioada imediat următoare ne întâlnim în studio pentru a pune bazele producției unui calup de trei piese care, așa cum ne-am propus și cum se întrevede, vor conține elemente care ne vor defini ca nume în peisajul de gen. Sigur, acolo unde e vorba de creație nimic nu este bătut în cuie, dar acesta este un obiectiv imediat pentru a ne face loc în piață și pentru ca proiectul Semafor să fie identificat de la primele acorduri în unde, iar în funcție de colaborările pe care le vom avea cu diverse voci, vom căuta armonizarea tendințelor în producțiile pieselor“, a spus Cosmin Lupan.

„După imprimarea primelor piese, imprimari ce au constituit un prilej de a ne cunoaște, de a ști ce să ne cerem unul altuia și ce așteptări putem avea fiecare de la fiecare, în foarte scurt timp, la mijlocul lunii iulie ne vom întâlni la studio pentru câteva săptămâni în intenția de a cristaliza un stil, care, deși ar urma mainstreamul în domeniu, absolut fără gânduri de a intra în zona experimentalului, nu ar urma cu strictețe clișee precum «așa se cântă azi, numai așa și nu altfel pentru a avea succes», iar aici am în vedere atât partea muzicală, textele și producția pieselor. Toți cei trei implicați în această fază de proiect facem efortul de a ne întâlni pe o coordonată circumscrisă trendurilor, dar totuși distinctă, cu personalitate. Dezideratul nostru e unul realizabil, iar experiențe mai vechi sau mai noi ale noastre, experiența acumulată în timp, performanțele atinse și atenția acordată pieței de gen stau la baza întreprinderii noastre. Am urmărit asiduu trendurile, ascult foarte multă muzică, urmăresc parcursul numelor ce s-au impus în ultimii ani, DJ și interpreți, formații, compozitori, textieri și producători, iar producții de succes ale unora dintre aceștia, precum Calvin Harris, Sam Smith, John Legend, The Weeknd, Maroon 5, Imagine Dragons, Liam Payne, David Guetta, Becky Hill, Dua Lipa sau mulți alții constituie tot atâtea prilejuri de reflecție, de sudiu și imbolduri de a acționa, de a căuta, de a modela creațiile și de a consacra o tușă producțiilor noastre. Suntem la început, iar porțile noastre sunt deschise celor care vor să facă parte din proiect; compoziții există, idei la fel, iar părerea mea este că orice colaborare și parteneriat va fi un câștig, atât pe termen scurt cât și lung, pentru fiecare participant“, a spus Tiberius Maczek despre acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.