Vestul sălbatic al României. Indivizi care au provocat pagube materiale însemnate, prinși...

Vestul sălbatic al României. Indivizi care au provocat pagube materiale însemnate, prinși în Arad și Caraș-Severin

0
DISTRIBUIȚI

În seara zilei de marți, 8 iunie, dispeceratul Poliției Locale Arad a primit o sesizare telefonică privind tulburarea ordinii și liniștii publice în proximitatea Centrului de Transfuzii Sanguine.

„Echipajul sosit de urgență la fața locului a constatat că situația era chiar mai serioasă. Persoana respectivă încercase să forțeze ușa Serviciului de Medicină Legală și s-a deplasat în vecinătate unde a spart geamul portierei unui autoturism Dacia Logan, sustrăgând o trotinetă. De acolo, a fugit în curtea campusului Universității de Vest ”Vasile Goldiș”, unde spărgea geamurile de pe partea dreaptă și luneta unui autoturism Honda și se manifesta violent la adresa a doi cetățeni chiar în momentul în care au intervenit polițiștii locali.


Individul i-a atacat și pe aceștia folosind ca armă trotineta sustrasă. Până a fost imobilizat, a reușit să-l rănească la mână și la cot pe unul dintre membrii echipajului de ordine publică”, a transmis Poliția Locală Arad.

Individul violent, identificat rapid drept L.A., un vechi „client” al poliției locale, sancționat în mod repetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, a fost încătușat și predat pe bază de proces verbal unui echipaj al Poliției Municipiului Arad, chemat la fața locului de polițiștii locali, care au luat act de săvârșirea de către contravenient și a unor infracțiuni care depășesc aria de competență a poliției locale.

Grădiniță vandalizată în miez de noapte

Un alt caz asemănător s-a petrecut în județul Caraș-Severin, la Anina, unde o grădiniță a fost vandalizată în timpul nopții. Suspectul e un bărbat de 39 de ani, care a spart cu un ciocan un geam termopan, un contor de curent și un laptop, răvășind mai multe bunuri.

Polițiștii din Anina au identificat marți un bărbat de 39 de ani din Anina, bănuit că în cursul nopții anterioare a intrat într-o grădiniță din localitate și a distrus folosindu-se de un ciocan, un geam termopan, un contor de curent și un laptop, răvășind mai multe bunuri, fără a fura ceva. Polițiștii continuă cercetările pentru distrugere.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite IPJ Caraș Severin.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Anina, Marian Mesinschi, a declarat, conform Banat TV, că în ultima vreme sunt foarte multe astfel de cazuri și a dat exemplul unei asistente căreia i-a fost devastată casa de cinci ori în ultimii doi ani, autorii nefiind prinși nici acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.