Viceprimarul Cosmin Tabără, în lupta pentru PNL Timișoara cu consilierul local Raul...

Viceprimarul Cosmin Tabără, în lupta pentru PNL Timișoara cu consilierul local Raul Ambruș

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă vor avea loc alegeri pentru funcțiile de conducere ale PNL Timişoara. Viceprimarul Cosmin Tabără și-a anunțat aseară candidatură după ce, anterior, consilierul local Raul Ambruș a declarat că vrea conducă organizația cea mai mare din Timiș.

„Suntem într-un moment în care ne concentrăm pe obiectivul de a forma o echipă competitivă la conducerea PNL Timișoara și nu ne mai permitem să ne gândim doar la împărțirea de funcții.  Este un moment în care strângem rândurile, încetând să ne mai vedem de vechile răni ale pierderii primăriei și întorcându-ne cu gândul spre viitor. Este un moment în care decidem fie să ne fim suficienți nouă înșine, așa cum suntem azi, fie să deschidem porțile partidului și să pornim în consolidarea unei noi echipe liberale în Timișoara, cu oameni de calibru, capabili să dezvolte orașul și aria noastră metropolitană, pentru orizontul 2030”, a scris Cosmin Tabără pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai transmis că nu vinde vorbe goale. „Vă pot confirma că am alături o suită de liberali semnificativi pentru organizație și dintre simpatizanți, oameni care m-au încurajat și mi-au confirmat susținerea pentru a conduce organizația Timișoara. Dacă nu aveam șansa de a primi susținerea acestor oameni, probabil că nu m-aș fi decis să intru în alegerile interne pentru funcția de președinte PNL Timișoara, probabil că aș fi candidat la vice-președinte, cu o viitoare concentrare doar asupra vieții administrative.


Spun foarte clar: PNL Timișoara nu are astăzi suficiente resurse de reprezentare, prestigiu și impact public, ca organizație, prin care să convingă timișorenii că este pregătită pentru dificilul serviciu public de a administra o comunitate atât de complexă, astfel că abia de aici înainte începe munca de dezvoltare a organizației”, a precizat liberalul.

Tabără a susținut că o nouă echipă și un lider vizibil pentru conducerea administrației locale, în percepția timișorenilor, va fi posibilă cu 6-8 luni înainte de alegerile locale din 2024.

Tânărul consilier local Raul Ambruș a precizat că această decizie nu a fost luată sub impulsul momentului.

„Cunosc foarte bine importanța acestei funcții și responsabilitățile celui care o deține, dar cel mai important, îi cunosc pe membrii acestei organizații, știu că împreună putem face o organizație puternică si le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-au arătat până acum. Ei au fost cei care m-au susținut și m-au încurajat să accept această provocare și tot ei sunt cei care doresc schimbarea de paradigmă a organizației PNL Timișoara. Echipa mea este PNL Timișoara și fiecare gest de susținere al membrilor ei mă onorează. Rezultatul alegerilor interne din 3 iulie va reprezenta nu doar alegerea președintelui PNL Timișoara, dar și un traseu matur, deschis și ambițios al unei întregi organizații”, a spus Ambruș.

Consilierul a mai transmis că își dorește o competiție deschisă, corectă și democratică, în care programul de candidatură al președintelui PNL Timișoara să devină unul dintre pilonii de bază ai dezvoltării organizației PNL Timișoara în viitor.

„În acest moment, PNL Timișoara are nevoie, pe de o parte, de un președinte decis, care să fie asimilat de baza partidului, care să-i cunoască structura și modul de organizare, care să își asume responsabilitatea în acest moment de cumpănă, iar pe de altă parte, să vină cu un suflu nou, să îmbine energia, entuziasmul și experiența membrilor pentru a aduce plus valoare acestei organizații. Ar însemna să fiu lipsit de modestie să îmi expun experiența politică, dar în același timp, să nu fac acest lucru, ar fi lipsit de înțelepciune, având în vedere importanța și responsabilitatea funcției pentru care candidez”, a precizat Raul Ambruș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.