ASU Politehnica a câştigat primul test. Alb-violeţii au anunţat şi întâiul transfer...

ASU Politehnica a câştigat primul test. Alb-violeţii au anunţat şi întâiul transfer sub comanda antrenorului Dorin Toma

0
DISTRIBUIȚI
Cosmin Bîrnoi, primul transfer pentru ASU Politehnica în această vară

ASU Politehnica s-a impus fără probleme în primul test al verii, pe terenul „Auto” din Freidorf, scor 4-1 (3-0), cu nou promovata timişeană în „C”, Pobeda Star Bîşnov. După acest joc clubul timişorean a anunţat şi prima mutare concretă a verii, înregimentarea pe doi ani de zile a mijlocaşului Cosmin Bîrnoi, fost jucător la Farul.

Bîrnoi (24 ani), care a crescut la ACS Poli, a avut 23 de meciuri şi două goluri marcate pentru constănţeni în sezonul trecut al Ligii 2. „Mă bucur mult că am revenit în Timişoara, aici am jucat foarte mult timp fotbal. Am mulţi colegi pe care-i cunoşteam de la ACS Poli, asta mă ajută să mă acomodez mult mai repede în echipă şi sper ca anul acesta să facem o treabă cât mai bună şi să intrăm în play-off… Chiar sunt foarte bucuros că am ajuns la o echipă cu o asemenea galerie, toată Timişoara e aproape de Politehnica şi sper ca suporterii să vină într-un număr cât mai mare la meciuri, să ne susţină şi împreună să ne atingem obiectivele”, au fost primele declaraţii ale lui Cosmin Bîrnoi la revenirea în Banat.

În amicalul de azi, antrenorul Dorin Toma a optat pe două garnituri diferite. A optat în primele 45 de minute pa partea experimentată a lotului. Iar la pauză a fost 3-0 prin golul lui D. Radu (min. 25) şi Axente (30 şi 36). La reluare americano-românul Roberto Haţegan şi-a mai câştigat zile de trial la alb-violeţi printr-o „liberă” executată exemplar pentru 4-0 (min. 60). Scor la care au punctat şi oaspeţii „bulgari”, tot un super-gol („ca la Euro”) chiar prin antrenorul-jucător Daniel Vasilcin. Acesta şi-a întărit echipa cu jucători cu trecut în „B” faţă de precedentul test, 1-7 cu „Ripi”.

La ASU Poli au mai sosit în pregătiri: portarul Harrison Devenish-Meares, de la Rapid, fundaşul portughezo-român Pedro Paul (Pevidem, L3 Portugalia), Darius Vultur (Foresta Suceava) şi Năstase, un tânăr din Galaţi. Alin Manea a fost învoit, având examen ca student. Dar dintre trialişti foarte puţini mai rămân în atenţie. Sâmbăta viitoare alb-violeţii joacă la Reşiţa, cu CSM, echipa fostului tehnician, Dan Alexa.


Iar de luni se intră în cantonament până în 14 iulie, pe plan local, sub comanda lui Dorin Toma.

ASU Politehnica: Păduraru (28, Harrison Devenish-Meares, Rapid) – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, R. Rus, D. Radu, Zaluschi, D. Andrei, Axente (prima repriză); Devenish-Meares (60, Popeţ) – Jurj, Pedro Paul (Pevidem, L3 Portugalia), Bocșan, Năstase (Dun. Galați), Budin, Românu, S. Costea, Roberto Hațegan (ex-Nurnberg U19), Darius Vultur (Foresta Suceava), A. Dobre. Au mai intrat: Moțiu, Gașpar, R. Popa, Gologan, Ehling, Bîrlovean (repriza secundă). Antrenor: Dorin Toma.

Pobeda: Bercea – Lungu, T. Budur, Bilia, Miron – D. Vasilcin, Mitre – R. Boboiciov, Vincu, S. Budur – Radovan. Au mai intrat: Paraliov, Turdean, I. Boboiciov, Kalapiş şi Eperieş. Antrenor: Daniel Vasilcin.

“A fost primul joc amical pentru jucătorii pe care i-am avut de la începutul pregătirii, jucători care au evoluat şi în campionatul trecut. Am mai avut un joc-şcoală, în care, la fel, am văzut copiii. Dar de această dată prima repriză a fost dedicată jucătorilor noştri, care s-au pregătit foarte bine, iar în repriza a doua am încercat jucătorii pe care doream să-i mai vedem. Din păcate mulţi jucători vin în probe şi se prezintă foarte slab din punct de vedere fizic, tactic. Asta e problema lor. Noi am încercat să tragem linie şi să luăm cele mai bune decizii. Din păcate nu au rămas decât doi jucători pe care dorim să-i mai vedem, cu acceptul lor. Dacă nu, rămân în mare parte jucătorii noştri şi va trebui să completăm lotul cu jucători care au evoluat cel puţin la nivelul Ligii 2 (…) Săptămâna aceasta am încheiat trialurile. Nu mai avem timp de încercări, avem nevoie de jucători consacraţi, care să umple găurile celor care au plecat după finalul campionatului”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii Timişoara. Acesta a precizat că dintre ultimii tineri sosiţi în probe vor mai rămâne în pregătiri doar S. Costea şi R. Haţegan.

„Azi am întărit puţin echipa, i-am chemat din vacanţă, ştiam că venim la Timişoara şi va fi multă lume. Poli este echipa oraşului şi nu puteam să venim să ne facem de râs… Suntem încă în vacanţă. Caius Lungu este noul jucător al nostru, majoritatea sunt în concediu, doi au plecat cu Glissando la teren mic (campionat minifotbal), încă nu s-au semnat contractele, ne-am înţeles verbal cu ei. A fost un meci frumos, chiar le mulţumesc domnilor de la Politehnica, este o onoare pentru noi şi oricând apelează la noi răspundem cu mare drag. Săptămâna viitoare în 15 ne reunim, în 28 mergem într-un cantonament, vrem să revenim cu forţe proaspete şi să facem o figură frumoasă în Liga 3”, a spus Daniel Vasilcin, antrenor-jucător Pobeda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.