Cari Tibor are două proiecte noi: „Am descoperit că textele lui Shakespeare...

Cari Tibor are două proiecte noi: „Am descoperit că textele lui Shakespeare pot fi foarte inspirative, cu multe posibilități stilistice, în multe zone muzicale“

0
DISTRIBUIȚI
Cari Tibor și membrii proiectului Shakespeare Songs

Compozitorul timișorean Cari Tibor revine în fața melomanilor cu două noi proiecte, primul dintre acestea purtând titlu de „Ct Project – Shakespeare Songs“. Prima reprezentație live a acestui proiect muzical a avut loc la începutul lunii iulie în cadrul festivalului Shakespeare care a avut loc la Gyula în Ungaria.

„Ct Project – Shakespeare Songs este un nou proiect muical care defapt a pornit de la un gând mai vechi. Lucrând la mai multe spectacole pe textele lui Shakespeare ,acum câțiva ani, am decoperit că sonetele lui pot fi foarte inspirative, cu multe posibilități stilistice, în multe zone muzicale. Am povestit cu directorul festivalului Internațional Shakespeare de la Gyula care imediat mi-a propus să fac un concert acolo. Inițial vroiam să fac premieră acestui concert la Timișoara dar mi-am dat seama că e mai potrivit să fie în cadrul festivalului, mai ales că nu prea există public în Timișoara pentru genul de muzică abordat de mine. Am cântat alături de Vajda Boróka, care mi s-a părut potrivită pentru acest proiect. L=am mai cooptat în trupă și pe actorul Kiss Attila , iar la tobe ni s-a alăturat actorul Veress Albert. Stilul muzicii e variat: de la jazz la rock, de la acustic la electronic. Căntecele sunt cântate în mai multe limbi: maghiară, română, engleză, franceză și probabil o să mai facem și altele. Nu e un proiect finalizat pentru că sunt foarte multe sonete care pot fi puse pe muzică.


Așa că… fiecare concert va avea noutăți. În cadrul festivalului din Ungaria am avut un success neașteptat, proiectul fiind considerat unul din cele mai valoroase evenimente din cadrul festivalului. Planul nostru este să putem să mergem și în alte festivaluri de Shakespeare în Europa“, ne-a declarat Cari Tibor despre noul său proiect.

Foto Cosmin Ioachim Damian

De-a lungul anilor Cari Tibor a scris muzica pentru peste 250 de spectacole în țară și în străinătate și pentru filme, spoturi și generice TV. A colaborat cu regizori ca Victor Ioan Frunză, Sebestyen Aba, Lászlo Sándor, Yuri Kordonsky, Ada Lupu, Szabó K. István, Urbán András, Alexander Hausvater , Balázs Zoltán, Béres László, Peter Schneider, Andreas Merz-Raykov, Roman Feodori, Boris Lijecevic, Nicolae Constantin Tănase, Dragoș Alexandru Moșoiu, Sardar Tagirovsky și cu coregrafi ca Baczó Tünde, Aleisha Gardner, Yvette Bozsik, Katona Gabor, Horvath , Csaba, Simona Deaconescu sau Florin Fieroiu. Una din realizările deosebite ale artistului timișorean este coloana sonoră a filmului de animație maghiar „Ruben Brandt Collector“, realizat de Milorad Krstić. Pelicula maghiară a fost inclusă în lista celor 25 de pelicule care au fost înscrise pentru categoria Animated Feature Film la premiile Oscar.

Un alt proiect nou de suflet al compozitorului și pianistului timișorean este Sculpting Sounds. „Am finalizat și un alt poriect de suflet : Ct Project – Sculpting Sounds, un concert electro-acustic. În această trupa performăm trei artiști : Szabo J. Attila la violoncel, Eross Laszlo face video proiecții live iar eu cant la pian și la electronice. E formulă de baza dar probabil o să mai invit și alți muzicieni să ni se alăture. Sper să putem venii și cu proiectul asta în Timișoara în viitorul apropiat“, a mai adăugat artistul.

La sfârșitul săptămânii trecute, Cari Tibor a susținut un concert deosebit la galeria Fikl din Socolari, unde artistul a beneficiat de aplauze binemeritate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.