Cod galben de furtuni în Banat, cu ploi torențiale, vijelii și, pe...

Cod galben de furtuni în Banat, cu ploi torențiale, vijelii și, pe alocuri grindină

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de furtuni valabil pentru două regiuni ale țării, în vest și nord-est.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali, nordul Moldovei, apoi și în Banat și local în Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și, pe alocuri, grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…45 l/mp”, au transmis meteorologii.

Avertizarea cod galben este valabilă de astăzi, de la ora 15:00, până mâine, ora 06:00.

În același comunicat, ANM a transmis și o informare de instabilitate atmosferică, valabilă de astăzi, de la ora 12:00, până marți la ora 22:00. „Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată duminică (18 iulie) în nordul, centrul, sud-vestul țării și la munte, iar începând de luni (19 iulie) după-amiază în majoritatea regiunilor. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…60 l/mp”, spune mesajul ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.