Cod portocaliu de furtună pentru tot vestul României

Cod portocaliu de furtună pentru tot vestul României

0
DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni mai multe avertizări de vreme extremă. Luni se anunță caniculă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Până marți seara vor fi în vigoare și alerte meteo de ploi, grindină și vijelii.

Luni, valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. În aceste regiuni disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat și pe parcursul zilei de marți.

O avertizare Cod galben a intrat în vigoare luni la ora 10.00 și durează până marți la ora 10.00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Meteorologii au emis și o avertizare Cod portocaliu pentru intervalul luni ora 14.00 – marți ora 10.00.

În zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Sunt vizate județele Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași și Bacău.

Începând de marți ora 10.00 până miercuri ora 12.00 cea mai mare parte a țării este vizată de un Cod galben de instabilitate atmosferică.

Instabilitatea va fi mai puternică în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zona de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.