Maghiarii de la Canarro susțin un concert special la Timișoara, cu gypsy...

Maghiarii de la Canarro susțin un concert special la Timișoara, cu gypsy jazz colorat cu „arome“ de Django Reinhardt

0
DISTRIBUIȚI

Formația maghiară Canarro revine în Timișoara, pentru un concert special care le va oferi melomanilor o seară plină de manouche swing și gypsy jazz, evenimentul urmând să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni.

Orchestra Canarro a apărut în anul 2002 la Budapesta, ca o declarație muzicală aparte ce îmbină stiluri diferite, de la gypsy jazz și django swing, la bossa-nova, tango și folk. În esență, Canarro e mai mult decât un grup muzical, e o mână de prieteni foarte buni, muzicieni profesionişti, cu diferite experienţe și tradiţii muzicale, care reușesc de fiecare dată să ofere publicului surprize cât se poate de plăcute. Desăvârșirea muzicală a trupei Canarro a fost recunoscută în 2016 și 2017, când a cântat alături de Tcha Limberger, în cadrul Festivalului „Musique de l’Europe” din Ungaria.

Concertul de la Timișoara va avea loc vineri 30 iulie, de la ora 19, În Spatele Casei (Casa Tineretului), iar biletele costă 30 lei.

„Ceea ce cântăm noi este un soi de jazz interbelic, de cafenea.


Cel mai tare ne motivează muzica lui Django Reinhardt. Adăugăm şi arome de jazz unguresc, dar suntem etichetaţi drept Manouche swing. Formaţia există de multă vreme, dar am cântat într-o altă formulă. Am cântat şi tango-uri şi valsuri, am făcut şi muzică de teatru şi de improvizaţie. Poate pentru unii e interesant că preferăm să cântăm fără amplificare. Într-un fel vrem să surprindem publicul. Vrem să îi facem să asculte muzica. Desigur, după ce lumea consumă alcool tendinţa e să vorbească mai tare. Dar în locurile mici preferăm să cântâm aşa. Am avut concerte şi în locuri unde era de neconceput să se cânte acustic, dar lumea s-a conformat. Desigur, pe scenele mari nu putem să cântăm fără amplificare, dar în locurile mici ţinem mult la acest aspect“, a declarat liderul trupei, Szakal Tamas, în cadrul unui interviu acordat lui Bartha Csaba pentru emisiunea în limba maghiară a Radio Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.