Maternitatea „Odobescu” din Timișoara s-ar putea muta abia în 2025 în noua...

Maternitatea „Odobescu” din Timișoara s-ar putea muta abia în 2025 în noua clădire din zona Ronaț

0
DISTRIBUIȚI

Maternitatea Spitalului Municipal din Timișoara, „Odobescu”, așa cum o știe toată lumea, se va muta într-o clădire nouă, modernă, însă abia peste câțiva ani.

Terenul pe care se va ridica se află pe strada Macilor, în spatele Liceului UCECOM de pe Calea Bogdăneștilor.

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a vizitat vineri locația și a declarat că municipalitatea poate începe demersurile pentru acest proiect care are toate șansele să fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care va fi aprobat în septembrie.

„Pentru maternitate primăria are acum acordul meu formal, iar săptămâna viitoare și în scris al ministerului, că pot lansa licitația cu clauză suspensivă, ceea ce înseamnă că avizul final va fi dat când este PNRR gata. Dat fiind că pe regulamentul european ni se permite să finanțăm proiecte aflate deja în derulare, le-am spus tot spus colegilor mei miniștri să dea drumul la proiecte, să nu aștepte”, a declarat, vineri, la Timișoara, Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Noua clădire a maternității în regim de înălțime S+Ds+P+4E+E5R va avea o suprafață construită desfășurată de 28.357 mp, spații verzi amenajate pe 2.000 mp, platforme, alei și parcare pe 2.144 mp.


Unitatea sanitară va avea 236 de paturi. Valoarea investiției se ridică la peste 73 de milioane de euro.

„Pregătim acum licitația, asta înseamnă că atunci când primim vestea că maternitatea va putea fi finanțată pe PNRR putem să dăm drumul și la lucrări, atunci o să avem deja o firmă care ne poate face construcția. Apoi, pe planul nostru vom putea intra la anul cu construcția pe teren și ulterior cu câte o treime pe an, până în 2024, să finalizăm clădirea în sine și până în 2025 să mai dureze dotarea clădirii cu toate utilitățile și așa mai departe și să putem deschide o nouă maternitate pentru Timișoara. Asta cred că va fi una dintre cele mai importante investiții pe PNRR la Timișoara”, a afirmat, vineri, primarul Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.