Operațiunile grupării Mladin – țigări de contrabandă contra droguri

Operațiunile grupării Mladin – țigări de contrabandă contra droguri

0
DISTRIBUIȚI

Gruparea condusă de arădeanul Cosmin Mladin accepta și variante alternative la bani pentru a-și plasa țigările de contrabandă în Europa. În timpul anchetei s-a stabilit că o variantă era plata tutunului de către cumpărători cu droguri. Din declarațiile date în fața procurorilor DIICOT de martorul denunțător Ionuț (fost Lăcătuș) Florin a reieșit că a cumpărat, începând din 2018, țigări de la un membru al grupării Mladin ”un cunoscut de-al său, Alin – zis Gașu, de fel dintr-un sat de lângă Timișoara, care, în prealabil i-a povestit că lucrează la o fabrică clandestină de produs țigarete amplasată în Belgia, în Orașul Charleroi, satul Tamines și s-a arătat disponibil în a-i vinde acestuia astfel de produse. Martorul îşi amintește că pe lângă țigarete marca Richmond, la acea fabrică mai erau produse și țigarete marca Marbloro Roșu, My Fair”.

După ce fabrica din Belgia a fost descoperită de autorități, Rareș Grigore și Dorel Găvruță, zis ”Moșu” i-au propus lui ionuț Florin să colaboreze pentru a vinde țigări de contrabandă în Franța.


”Detaliile colaborării au fost discutate în mai multe rânduri cu Moșu și Rareș (Rareș Grigore, n.a.) ocazie cu care aceștia au stabilit că țigaretele vor fi livrate cu camioane aparținând societății lui Moșu și camioane aparținând unei societăți unde lucra o doamnă, cunoscută acestora, împreună cu alte genuri de mărfuri, pentru care existau contracte ferme de livrare către societăți din Anglia sau Franța, la retur urmând a fi încărcate cu cartofi. Totodată s-a stabilit că țigaretele traficate vorfi marca Marlboro, întrucât clienții din Franţa doreau să achiziționeze doar acest tip de țigări. În ceea ce privește distribuția, martorul susține că țigaretele urmau să fie livrate în zona Paris către diverși clienți marocani şi georgieni, care dețineau magazine, şi care preluau ţigaretele cu nişte microbuze, plata fiind făcută atât în bani cât şi în diverse cantităţi de cocaină pe care tot martorul o distribuia pe teritoriul Franţei. În aceste împrejurări, martorul a aflat că țigaretele sunt achiziționate de la Copil Daniel, Mladin Cosmin și Costea Gheorghe – zis Mambo”, se arată în documentele de la dosar.

Anchetatorii au interceptat o discuție telefonică între concubina lui Constantin Dorin și o prietenă în care prima i se confesa că era îngrijorată că ”partenerul de viaţă se ocupă cu ţigări, aspect pe care l-a auzit „iarăşi”, şi cu droguri”. Aceasta a mai susținut că nu vrea să se trezească cu mascații la ușă, în cadrul conversaţiei făcând afirmaţii precum: Păi toată ziua numa astea aud, oriunde mă duc toată lumea îmi bate apropouri din astea …. păi eu îs sătulă”, „cu … cu ilegalităţi din astea mie mi-ar fi frică … Io mi-s om bun nu … Doamne, ţi-am zis, vreau să pun capul liniştită pe pernă”; „No pai da aşa ceva îmi trebe mie? Io am un copil, mie nu-mi trebe aşa show … mie îmi trebe o viaţă liniştită. Mie nu-mi trebe șapte milioane de euro pe lună”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.