Programul Rabla Plus a fost suplimentat cu 40 de milioane de lei

Programul Rabla Plus a fost suplimentat cu 40 de milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-196372283">

Românii care vor să-și cumpere o mașină nouă au parte de vești bune.

Administrația Fondului pentru Mediu a transmis că vor fi alocați mai mulți bani pentru persoanele dornice să își achiziționeze o mașină nouă, în cadrul programului Rabla Plus

Astfel, bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus a fost suplimentat cu 40 milioane de lei.

Bugetul inițial, în valoare de 200 milioane de lei, a fost rezervat integral în mai puțin de două luni de la lansarea programului.

De asemenea, prima suplimentare din acest an, în valoare de 20 milioane lei a fost epuizată, demonstrând interesul cetățenilor față de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Cei care vor dori să renunțe la o mașină veche, poluantă, și să achiziționeze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât și de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus, relatează capital.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.