Proiect inedit – arborii uscați din Timișoara, transformați în sculpturi

Proiect inedit – arborii uscați din Timișoara, transformați în sculpturi

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara și Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest au încheiat, prin hotărâre a consiliului local, votată în ședința din 27 iulie, un acord menit să dea o nouă viață materialului dendrologic.

În cadrul acestui parteneriat, administrația locală și Facultatea de Arte și Design au găsit o soluție creativă pentru reciclarea, punerea în valoare și conservarea lemnului, pe o perioadă îndelungată, prin transformarea acestuia în obiecte de artă.

Inițiativa acestui parteneriat aparține reprezentanților Secției Sculptură din cadrul Facultății de Arte, care au solicitat o parte din lemnul rezultat în urma tăierii arborilor uscați. Aceștia doresc să folosească lemnul în scop didactic, creând sculpturi ce ulterior vor fi donate orașului.

În urma acestei colaborări vor putea astfel rezulta lucrări de artă care vor fi amplasate pe domeniul public, pentru a fi admirate de către locuitorii și vizitatorii orașului.

„Calitatea vieții în oraș este strâns legată și de respectul pe care îl arătăm arborilor, în primul rând îngrijindu-ne de starea lor de sănătate.


Acesta este și motivul pentru care am înființat recent funcția de Grădinar Șef al Timișoarei, pentru care vom căuta cel mai bun profesionist capabil să se îngrijească de bunăstarea arborilor seculari și îmbogățirea zestrei verzi a orașului. Trebuie să acordăm respectul cuvenit, însă, și arborilor valoroși care au ajuns să se usuce, din cauze naturale sau de prost management al spațiului verde, iar o astfel de soluție respectuoasă este transformarea lemnului în opere de artă. Aceste obiecte de artă vor anima spațiul public prin crearea unui cadru dinamic și energic, care va ajuta municipiul Timișoara să își mențină renumele internațional obținut deja prin promovarea artei în spațiul public”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Printre primii arbori uscați, al căror lemn va fi transformat în obiecte de artă, se numără stejarii de la intrarea în Parcul Copiilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.