S-a umplut de cerșetori pe străzile Timișoarei. Unde sunt zonele „critice”

S-a umplut de cerșetori pe străzile Timișoarei. Unde sunt zonele „critice”

1
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Poliției Locale au depistat și preluat, de la începutul acestui an, 343 de cerșetori și oameni ai străzii, 25 dintre aceștia fiind minori.

În ultima săptămână polițiștii locali au depistat 16 cerșetori, care, în mod repetat au fost preluați din stradă și duși la adăpostul de la Pădurea Verde.

Zonele „critice” sunt bd. Take Ionescu, Piața Victoriei, Piața Libertății, Catedrala Mitropolitană, str. Miresei-Calea Aradului, Calea Șagului, C. Brâncoveanu-16 Decembrie, Piața Huniade, M. Kogălniceanu-Simion Bărnuțiu, Alba Iulia, C. Martirilor-L. Rebreanu, Piața Badea Cârțan, E. Rizea, T. Vladimirescu, Telegrafului, V. Alecsandri și Republicii – Gara de Nord.

Cei care observă cerșetori sau oameni ai străzii în Timișoara pot semnala aceste situații la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 – Dispeceratul Poliției Locale, iar un echipaj se va deplasa pentru preluarea acestora.

„Am atras atenția reprezentanților Poliției Locale să acorde atenție fiecărui apel la aceste numere și să fie echipe care să se deplaseze cu rapiditate la locul semnalat în sesizare. Timișoara este un oraș atractiv nu doar pentru mediul economic și cel universitar, dar trebuie să avem capacitatea de a gestiona și situațiile care apar odată cu o calitate ridicată a vieții pentru stoparea cerșetoriei în Timișoara”, a precizat viceprimarul Cosmin Tabără.

„Această activitate este una dificilă deoarece persoanele în cauză nu pot fi obligate să rămână în centre, iar aplicarea de sancțiuni nu are efect, acestea neavând veniturile necesare să plătească.


Majoritatea celor aflați în astfel de situații provin din alte orașe ale țării și vin în Timișoara unde primesc mai mulți bani. Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii locali acționează cu toate mijloacele. Pe lângă acțiunile de preluare din stradă a cerșetorilor, aceștia împart pliante informative cetățenilor prin care îi sfătuiesc să nu le ofere bani acestor persoane deoarece în acest fel îi mențin în stradă. Acțiunile de împărțire a pliantelor au loc atât în intersecții, în zonele centrale, pe malurile Begăi, cât și pe mijloacele de transport în comun și în stațiile acestora”, au transmis, miercuri, reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

 

1 COMENTARIU

  1. normal ca nu pot fi obligati sa ramana in centre. ca si criminalii, talharii, violatorii, coruptii care sunt scapati instantaneu de „legiuitori”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.