Statistică uimitoare a accidentelor rutiere în Timiș anul acesta față de 2020,...

Statistică uimitoare a accidentelor rutiere în Timiș anul acesta față de 2020, inclusiv perioada de lock-down

0
DISTRIBUIȚI

Datele furnizate de IPJ Timiș, arată că sunt mai multe familii îndurerate în primele șase luni ale anului 2020 comparativ cu perioada similară din 2021.

Mobilitatea a fost mai redusă, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de Covid-19, însă acest lucru se pare că nu a fost benefic pentru siguranța în trafic.

În primele șase luni ale anului 2021, s-au înregistrat în județ 51 de accidente.


17 persoane au decedat, iar alte 40 au fost rănite grav.

De asemenea, în primele șase luni ale anului 2020, s-au produs 70 de accidente, soldate cu 27 persoane moarte și 63 de oameni răniți grav.

Potrivit IPJ Timiș, principalele cauze ale producerii accidentelor sunt indisciplina pietonilor, neacordarea de prioritate vehiculelor, nerespectarea distanței între vehicule, precum și viteza neadaptată la condițiile de drum.

„Deși cifrele sunt pe scară descendentă, noi le recomandăm în continuare tuturor participanților la trafic să manifeste o atenție deosebită în trafic, să nu se mai grăbească deoarece timpul pe care îl câștigă este infim, raportat la repercusiunile nerespectării regulilor rutiere. Având în vedere că este perioada sezonului estival și cetățenii se grăbesc sa ajungă la destinațiile alese pentru a-și petrece vacanța, transmitem că polițiștii rutieri vor fi la datorie și vor fi efectuate zilnic acțiuni pe principalele artere din județul Timiș pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente”, ne-au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.