Cătălin Milea aduce sound-uri vechi și noi într-un concert special la Timișoara

Cătălin Milea aduce sound-uri vechi și noi într-un concert special la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni sunt invitați la o seară specială, în cadrul căreia Cătălin Milea Quartet aduce în fața publicului o selecție de„sunete vechi și noi grupate în conceptul evenimentului numit „New Old Sound“.

Grupul condus de saxofonistul Cătălin Milea propune o re-inventare printr-o abordare inedită a unor piese de jazz și nu numai, precum ‘Cherokee’, ‘La vie en rose’, ‘Fly Me to the Moon’ și altele, în aranjamente proprii și cu improvizații personale.

Sound-ul quartetului este unul direct, sincer, fără artificii și poate aminti de perioada anilor ’50, ’60 însă la care se adaugă elemente moderne de limbaj, în care noutatea sunt oferite și de capacitatea grupului de a comunica spontan, în timp real și a crea împreună pe baza unei muzici vechi dar nouă în același timp.

Cătălin Milea este unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români, artistul român a înregistrat albumele Re-Bop Unit featuring Dick Oatts, cu participarea unuia dintre cei mai apreciaţi muzicieni ai genului din New York, Something for Now, înregistrat alături de trio-ul de muzică improvizată RAM, (Rodriguez/Aksunger/Milea), Evocative alaturi de ghitaristul Dan Mitrofan.


Artistul poate fi vazut alaturi de Sonoterra Ensemble, Sorin Zlat Quartet, Bigband-ul Radiodifuziunii Române și alte proiecte ca invitat.

Alex Man este un foarte apreciat și foarte activ chitarist și contrabasist de jazz, premiat de revista Actualitatea Muzicala în 2014. Expresiv și versatil, este recunoscut și ca rafinat acompaniator. A colaborat cu muzicieni și big band-uri din țară și străinătate, în numeroase concerte de club sau pe scene de festival. În prezent este cadru didactic asociat la secția Jazz a Universității Naționale de Muzică din București și susține workshop-uri pe teme variate și de interes pentru tinerii muzicieni, participă constant în tabere de muzică improvizată și jazz ca profesor coordonator.

Adrian Flautistu este unul din cei mai redutabili și versatili contrabasiști români, deținător de premii și având participări la numeroase festivaluri internaționale. A colaborat cu importanți muzicieni, cum ar fi: Cristian Soleanu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Petrica Andrei, Johnny Raducanu, Marius Pop, Luiza Zan, Aura Urziceanu și alții.

Gyárfás Attila încă de la vârsta de 14 ani începe să înveţe instrumentele de percuţie sub îndrumarea lui György Martonosi, György Jeszenszky şi Imre Kőszegi. În 2009 câştigă o preselecţie la Conservatorul de jazz Koninklijk din Haga, secţia tobe. Îi are ca mentori pe Eric Ineke, Joost Patocka şi Stefan Kruger. Cântă cu importanţi muzicieni de jazz din Olanda, S.U.A. sau Ungaria: Frans Elsen, Benjamin Herman, Philip Harper, Simon Rigter, István Regős, Balázs Berkes, Csaba Deseő, Csaba Tűzkő, György Orbán şi mulţi alţii.

Voncertul grupului Cătălin Milea Quartet din Timișoara va avea loc în 2 septembrie, la Manufactura, de la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.