DRDP Timișoara a anunțat când se va sfârși coșmarul șoferilor care trec...

DRDP Timișoara a anunțat când se va sfârși coșmarul șoferilor care trec prin Teregova

0
DISTRIBUIȚI

În data de 31 mai 2021, DRDP Timișoara anunța că pe DN 6, la Teregova (Caraș-Severin), au început lucrări de consolidare a unui pod. Din acest motiv, se circulă pe o singură bandă, traficul fiind dirijat cu un semafor.

Restricțiile se vor menține pe tot parcursul verii, până la finalizarea lucrărilor pe ambele sensuri de circulație, transmiteau atunci reprezentanții instituției.

Fiind șosea națională, deci foarte aglomerată, pe DN 6, la Teregova, unde au loc lucrări de intervenție la un pod peste râul Timiș, se formează cozi infernale de mașini. Șoferii sunt nevoiți să aștepte chiar și zeci de minute.

Potrivit DRDP Timișoara, lucrările se execută în cadrul programului de întreținere periodică, iar partea cea mai amplă a lucrării este execuția unei plăci de suprabetonare, care va asigura gabaritul podului.


Această placă a fost turnată pe prima bandă, pe care se circulă acum, iar pe banda a doua a fost turnat săptămâna trecută, banda fiind închisă.

„O asemenea reparație nu se poate executa în câteva zile, procesul tehnologic fiind de câteva luni, timp în care nu se poate circula peste betonul proaspăt turnat, până la întărirea lui. Până la întărirea betonului, se lucrează la alte elemente ale podului, cum ar fi zidurile întoarse, din lateralul podului. Stadiul lucrării este de circa 70%. De câte ori traficul este intens și se formează coloane de mașini, semaforul este înlocuit cu piloți de trafic, în acest sens ajutând și efectivele Poliției Rutiere din Caraș-Severin”, ne-a declarat Alina Sabou, purtătorul de cuvânt al DRDP Timișoara.

Potrivit acesteia, în prima parte a lunii septembrie, circulația va fi reluată pe ambele sensuri, restul lucrărilor putând fi executate și sub trafic.

Antreprenorul lucrării este SC Cardinal DP Construct SRL în asociere cu SC Citadina 98 SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.