Romanian Chamber Orchestra, grupul dirijat de celebrul Cristian Măcelaru, concert la Timișoara...

Romanian Chamber Orchestra, grupul dirijat de celebrul Cristian Măcelaru, concert la Timișoara UPDATE Întâlnire cu artiștii

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul turneului din acest an, Romanian Chamber Orchestra, un ansamblu ce  reunește 29 de valoroși muzicieni români care s-au remarcat în orchestre de renume din țară și străinătate, dirijat de Cristian Măcelaru, la rândul lui, apreciat pe plan internațional, va prezenta în premieră absolută lucrări propuse de doi tineri compozitori de excepție – Oana Vardianu și Alin Constantin Chelărescu, câștigătorii apelului „Call for Scores” (Apel pentru lucrări), lansat cu prilejul celei de-a treia ediții a proiectului.

Opusurile scrise de cei doi compozitori, intitulate „Genesis” și „Panicandemica”, vor fi interpretate în primă audiție absolută, fiind integrate în programul din care fac parte și lucrări ale unor compozitori emblematici, precum Béla Bartók, George Enescu și W. A. Mozart, selectate cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la nașterea primilor doi. Programul acestei ediții cuprinde următoarele lucrări: Dansuri populare românești de Béla Bartók, Intermezzi op. 12 de George Enescu, Simfonia nr.


40 de W. A. Mozart și cele două lucrări în premieră absolută – „Genesis” de Oana Vardianu, studentă în anul al II-lea la Universitatea Națională de Muzică București, și „Panicandemica” de Alin Constantin Chelărescu, masterand la aceeași universitate.

Concertele din acest an vor avea loc la Timișoara, București și Sibiu, cel de la Timișoara urmând să fie susținut în data de 17 august, în sala mare a Operei, începând cu ora 19,30.

Promotorul proiectului Romanian Chamber Orchestra este Asociația Trib’Art (Tribul Artistic) din Timișoara. Mai multe informații pot fi găsite pe Romanian Chamber Orchestra | Facebook.

UPDATE În avanpremiera concertului Romanian Chamber Orchestra care va avea loc în data de 17 august, de la ora 19:30, la Opera Națională Română din Timișoara, se vor desfășura două întâlniri inedite cu publicul meloman, realizate de maestrul Cristian Măcelaru, concertmaistrul Alexandru Tomescu și violistul Cristian Andriș – directorii artistici ai Romanian Chamber Orchestra, și compozitorii Alin Chelărescu și Oana Vardianu, câștigătorii apelului „Call for scores”.

O primă întâlnire între maestrul Cristian Măcelaru, concertmaistrul Alexandru Tomescu și violistul Cristian Andriș, va avea loc în data de 16 august, de la ora 17:45, în sala de evenimente din Convention Center iar cea de-a doua este programată în data de 17 august, de la ora 18:30, și îi va avea ca invitați pe cei doi tineri compozitori Alin Chelărescu și Oana Vardianu, care vor vorbi despre lucrările lor care vor fi prezentate în premieră absolută în cadrul turneului Romanian Chamber Orchestra din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.