Solicitarea unui consilier liberal de a curăța de grafitti Podul Decebal, ignorată...

Solicitarea unui consilier liberal de a curăța de grafitti Podul Decebal, ignorată de aliatul Fritz

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Simion Moșiu de la PNL cere, de câteva luni, conducerii primăriei, public, în cadrul ședințelor Consiliului Local Timișoara, reabilitarea Podului Decebal. Acolo, zidurile podului au fost mâzgălite cu grafitti. Însă aceasta nu ar fi singura problemă.

Promisiuni au existat din partea edililor, însă nimic nu s-a întâmplat.

Podul Decebal a fost construit între anii 1909 – 1910 de către inginerul Gyözö Mihailich și arhitectul Albert Körössy. Executat din beton armat, podul se remarcă prin formele sale unduite, tipice stilului anilor 1900, curentul szeceszió. Soluţia adoptată pentru arcul din beton armat al podului a reprezentat o premieră tehnică la vremea respectivă în Europa.

„Podul Decebal este lăsat în continuare batjocorit de grafitti. Anul acesta, în fiecare ședință de consiliu local am atras atenția că poate fi vopsit pe reparații fără proiect ca și până acum! Răspunsul a fost ironic cum că trebuie avizul de la Direcția de Cultură. Păi funcționarii de acolo ar fi trebuit să se autosesizeze și să oblige primăria să-l vopsească și să refacă sistemul de iluminat, să taie boscheții, adică să-l respecte ca făcând parte din premierele tehnologiei timișorene.


Niet cultură la progresiști”, a punctat consilierul local Simion Moșiu.

Liberalul ne-a mai spus că a reușit să-l convingă pe fostul primar Nicolae Robu și pe directorul Direcției Tehnice, Culiță Chiș, să refacă instalația de lumini a Podului Decebal și acum nu poate obține de la colegii de alianță să îl vopsească.

„Ce mai poate acest minunat monument decît ,,să ofteze” așa cum scrie sub placă… Miserupismul, adică ignoranța noii administrații, este greu de înțeles. Trece sezonul turistic. Cât îi vor mai tolera timișorenii pe acești incompetenți care-și bat joc de oraș pe bani publici?”, ne-a mai declarat Simion Moșiu. Până la ora redactării acestui material, viceprimarul uben Lațcău nu a putut fi contactat.

UPDATE:

„Am primit autorizație de intervenție temporară, e pe lista SDM”, ne-a spus viceprimarul Ruben Lațcău referitor la Podul Decebal.

1 COMENTARIU

  1. „Cât îi vor mai tolera timișorenii pe acești incompetenți care-și bat joc de oraș pe bani publici?”,

    Cit i-au tolerat si pe competentii liberali Robu – Diaconu, adica 8 ani ! Sau la alegere, pe dl.Simion Mosiu, consilier local din 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.