Timișoreni amendați pentru că și-au aruncat gunoiul pe stradă și firme sancționate...

Timișoreni amendați pentru că și-au aruncat gunoiul pe stradă și firme sancționate pentru că nu au contracte cu RETIM

0
DISTRIBUIȚI

În această perioadă continuă verificările societăților comerciale dar si ale asociatiilor de locatari/proprietari din Timișoara privind modalitatea de gestiune a deșeurilor.

Polițiștii locali împreună cu angajații operatorului de salubritate au verificat peste 140 de utilizatori, societăți comerciale cu puncte de lucru în Timișoara, care produc deșeuri fără contracte încheiate cu SC Retim SA, în urma cărora au fost aplicate 40 de amenzi în valoare totală de 38.500 lei.

În ceea ce privește colectarea selectivă, au fost verificati 641 de utilizatori și au fost amendați 42 de utilizatori, persoane juridice sancțiunile fiind de 59.000 de lei.

Poliția Locală amintește că aplică amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei persoanelor juridice care nu asigură depozitarea separată a deșeurilor menajere de cele reciclabile.

De asemenea, Poliția Locală a înregistrat în ultima perioadă o creștere a numărului de sesizări primite de la timișoreni dar și a constatărilor surprinse cu ajutorul camerelor de supraveghere montate în oraș referitoare la abandonul deșeurilor care ulterior formează rampe clandestine de gunoi.

Polițiștii locali au identificat și sancționat 27 de persoane care, ziua și mai cu seamă în timpul nopții, au abandonat deșeuri pe domeniul public, valoarea amenzilor fiind de 71.200 de lei.


Locațiile unde au fost depistate astfel de persoane sunt străzile Ioachim Miloia, Mureș, Victor Hugo, Iris, Gavril Musicescu, Romulus și altele.

„Reamintim pe această cale cetățenilor ca ne pot semnala săvârșirea unor astfel de fapte în care observă persoane certate cu legea ori cu bunul simț atât pe adresa de e-mail contact@politialoctm.ro cât și la numerele de telefon 0256.968 și 0256.246.112”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.