Doliu la Opera Națională din Timișoara. Doi foști angajați au murit în...

Doliu la Opera Națională din Timișoara. Doi foști angajați au murit în aceeași zi

0
DISTRIBUIȚI

Doi foști angajați ai Operei Naționale Române din Timișoara au trecut în neființă.

Duminică, s-a stins Diana Brustur-Tatu. Aceasta s-a născut în 28 ianuarie 1956 la Timișoara. În 9 octombrie 1975 se angajează la Opera de Stat Timişoara pe post de corist operă, în cadrul compartimentului cor, unde activează până la data de 21 iunie 2016, când se pensionează.

„În cei peste 40 de ani de activitate, împreună cu ceilalţi membri ai colectivului artistic, a desfășurat o intensă şi bogată activitate, atât în ţară, cât şi în străinătate în cadrul turneelor întreprinse de colectivul instituției noastre, contribuind la prestigiul necontestat al acesteia. Ataşată instituţiei şi intereselor acesteia, săritoare la nevoile colegilor Diana Brustur-Tatu a fost îndrăgită şi apreciată de toţi cei care au cunoscut-o. Şi-a conservat prieteniile, dovedindu-se un om cald, prietenos şi înţelegător, care a ştiut să-şi respecte semenii şi să-i ajute la nevoie.


Îi vom păstra cu toţii o caldă şi  neştearsă  amintire! Dumnezeu s-o odihnească în pace!”, au anunțat reprezentanții Operei pe pagina de Facebook a instituției.

Înmormântarea va avea loc marți, 7 septembrie, de la ora 12,00 în Cimitirul din Calea Șagului, Capela 3.

Din păcate, aceasta nu a fost singura veste tristă transmisă azi de instituția de cultură.

Colectivul Operei Naționale Române din Timișoara a mai anunțat că tot duminică, 5 septembrie, s-a stins din viață Vasile Hojda, fost prim bariton al Operei.

„Înzestrat cu calități actoricești și vocale alese, și-a dăruit scenei întreaga existență investind deopotrivă pasiune, sensibilitate, inteligență, respect și nelimitat devotament pentru idealul pe care l-a slujit cu credință”, spune mesajul de pe pagina de Facebook a Operei.

Născut în 16 aprilie 1932 la Vișeu de Sus, Vasile Hojda s-a angajat la Opera Națională Română din Timișoara, începând cu data de 15 iunie 1956 în cadrul compertimentului soliști vocali, unde a activat peste 40 de ani.

În tot acest timp a interpretat majoritatea rolurilor principale de bariton din repertoriul de operă și operetă, atât în țară, cât și în străinătate dintre care amintim: Figaro (Bărbierul din Sevilia), Contele Almaviva (Nunta lui Figaro), Contele de Luna (Trubadurul), Renato (Bal mascat), Don Carlo (Ernani), Alfio (Cavalleria rusticana), Amonasro (Aida), Silvio (Paiațe), Georges Germont (Traviata), Scarpia (Tosca), Nabucco (Nabucco), Escamilio (Carmen), Zurga (Pescuitorii de perle), Onegin (Evgheni Onegin), Barnaba (Gioconda), Sharpless (Madama Butterfly), Schaunard (Boema), Dr. Falke (Liliacul), Cascada (Văduva veselă), Colonelul Pickering (My Fair Lady), Feri bácsi (Silvia), Iotza (Contesa Maritza).

„A trăit pe și pentru scena lirică și și-a făcut datoria cu mult entuziasm și profesionalitate, fiind apreciat de regizori, dirijori, colegi cât și de publicul care l-a admirat atât de mult. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei îndoliate”, au mai scris reprezentanții Operei timișorene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.